Inlägg

Visar inlägg från april, 2008

Antitanke

Shit, har drabbats av en antitanke. Alltså, det är ju tillräckligt svårt att få upp ångan på det där med att röja upp bland all bråte som ockuperar skåp, lådor, garderober, köksbänkar m m. Och, vad händer då dessutom? Jo, plötsligt inser jag ju att om jag rensar FÖR rejält (f ö egentligen knappast troligt) så skulle jag kunna hamna i en sits där jag faktiskt lyckas rensa bort nåt som jag sen verkligen saknar. Och då får jag ju inte köpa nytt! Denna destruktiva tanke motverkar ju hela tänket. Varför i hela friden skulle den dyka upp?!?!?

Sista sidan läst...

...i Lev Enklare av Giséla Linde. Sicken bok till att vara inspirerande! Fyndigt och lättsamt skriven och man vill bara vända blad hela tiden. Ämnet är SÅ mycket bredare än "färre prylar" och Giséla har en förmåga att få alltihop att kännas självklart. Inte en pekpinne så långt ögat når, tvärtom, och aha-upplevelserna står som spön i backen. Nu ska jag läsa den en gång till och markera med smånotisar alla de ställen jag enkelt vill ha tillgång till. Det lär gå åt en hel massa... Rekommenderas varmt!

Väntar...

...på första riktiga utmaningen! Jag är lite sugen på att bli lite köpsugen och se hur jag tacklar det. Men vad fanken, det har inte infunnit sig nåt sånt ännu. Då mitt mål med hela det här äventyret är att komma fram till vad som är en sund och vettig konsumtion så kommer det att bli spännande att se hur förhandlingarna med mig själv avlöper då en frestelse dyker upp. Det enda som är på tapeten just nu är en rulle takpapp och det är väl att betrakta som ett måste. Underhåll av huset.

Upprensning och riktlinjer

Jaha, så var det då dags för månadens räkningar. Där finns några som inte riktigt platsar (CD-skivor och böcker) men det är ju bara att betala och se glad ut. Dock fanns där ingen riktigt läskig SvartePetter. Upprensning. Har börjat dra upp riktlinjer för mitt köpstopp. Eller kanske jag borde säga prylköpstopp. För min del handlar det i första hand om PRYLAR! Tänker fortsätta att köpa tjänster, gå på restaurang och bio, fika m m det lilla jag nu ägnar mej åt sånt. Tänker unna mej den mat jag vill ha och den ska i möjligaste mån vara ekologisk och gärna närodlad. Vin är väl mat också? Blir ju svårare med närodlat då men jag köpte en flaska idag och den var i alla fall KRAV-märkt. Bilen ska få vila lite oftare. Det handlar liksom om att konsumera lite annorlunda, att tänka till vad ens konsumtion får för konsekvenser av olika slag. Det damp ner en Ellos-katalog igår med rabatter och skit så klart. Det var riktigt, riktigt skönt att inte ens öppna den, vad enkelt det var att låta bli!

Köpa lotter...

...är det ok? Blev lite ställd när dom kom med lottringarna på tillställningen jag var på. Tänk om jag vinner nåt riktigt onödigt (troligt), då har jag ju liksom köpt det indirekt. Jag gillar ju inte ens lotter. Men jag föll för trycket, ALLA köpte ju så jag köpte några men vann inget. När det väl var dags för dragning visade det sig att det var en hoper blomstercheckar som lottades ut och det kändes ändå rätt ok. Så nu är det bestämt, blommor är ok. Nästa spörsmål kommer att bli böcker. Jag har just köpt upp mej rätt ordentligt så det dröjer förhoppningsvis innan jag behöver ta ställning. Vilka böcker b e h ö v e r man verkligen? Det finns ju en bibbla att gå till!

Ur startblocken

Sådär ja. Så var man igång. Det blev en kasse bröte till soptunnan och en till återvinningsbutiken. Känner mej rätt nöjd med det, höll inte på så länge. Tränade på att vara lite vårdslös, tömde en hel ask med bra-att-ha-grejor rätt i soporna utan att kolla alltför mycket och det kändes så BRA! Var också och handlade mat och då dök det ju upp en och annan fråga. "B e h ö v e r jag verkligen den här osten" m m. Så vi får se hur det slutar, man vill ju inte ha en alltför torftig meny ändå. Får se vad morgondagen har att bjuda. Har ett rum på jobbet som behöver ett liknande ingrepp...

The very beginning

Nu börjar den, vägen emot ett enklare liv. Fr o m nu blir det till att börja med nix till onödig shopping. Jag ska bara handla det jag verkligen behöver, vad nu det är. Ska tänka till om det. (Tur att jag hann att köpa den där jackan igår som jag antagligen inte behövde...) Sen gäller det att röja i det befintliga prylhavet. Ska ta ett tag idag och börja vänja sinnet på riktigt vid att bra-att-ha-grejor oftast gör sig bättre bland soporna än i nån röra i nån låda. Så, några djupa andetag och på´t!