Inlägg

Visar inlägg från mars, 2013

Pär Holmgren i Alingsås

Bild
I Alingsås gick "Framtidsveckan" av stapeln förra veckan. Det var Omställning Alingsås som tillsammans med Alingsås kommun och ett flertal lokala aktörer ordnade en uppsjö av aktiviteter där den gemensamma nämnaren och röda tråden var "För en hållbar omställning". Mer än 90 aktiviteter av olika slag gick av stapeln och en liten kloning av sig själv hade varit på sin plats... Jag valde i alla fall bl a att lyssna på Pär Holmgren som föreläste om den stora utmaning som klimatfrågan utgör för oss. Det har väl knappast undgått någon att det är dags att skärpa till sig men vad gör vi? Inte mycket som går åt rätt håll i alla fall . Pär är en talare man lyssnar på i flera timmar utan att få en enda liten dip, snyggt! Efter det att han levererat en mängd fakta som nog fick de flesta att få en smula andnöd så fick vi oss även till livs vad vi faktiskt kan göra, var och en, för att få skeppet Jorden att räta upp sig från sin slagsida. En uppgift som många borde funder

Brukare

Bild
Jag gillar bara inte när vi alienerar oss från människor i behov av omsorg eller vård av olika slag och börjar kalla dem "brukare". Detifiering av sämsta slag. Kan vi inte bara glömma att vi hittade på det där och börja kalla människor för människor igen. Snälla... .

Modernt

Bild
Kanske är det min hetaste önskan just nu - att medmänsklighet skall bli rejält på modet och jakten på profit omodernt. Djävlaranammaomodernt. .