23 juni 2008

Prylar eller tid?

Läste på Jonas blogg om att prylarna tar vår lediga tid. I dagens Ekonomikrönika i DN står mer att läsa om detta. Precis detta är den största anledningen till att jag köpstoppar, dom rackarna "kostar mer än dom smakar" liksom.

Det är liksom som om det där med att ha lite onödigt mycket pengar riskerar att "skymma sikten" för själva livet, det går åt till att underhålla allt det där som man har råd att skaffa sig och som man skall ha glädje av på sin lediga tid, den där tiden som sen aldrig infinner sig...

4 kommentarer:

Helena sa...

Så rätt, man får sig en tankeställare när det är strömavbrott eller som igår när TV´n gick sönder... Vad mycket tid man har då, till att läsa en bok eller bara spela lite kort (nej jag tog ingen promenad i det gröna :-))

Monica sa...

...och att umgås "på riktigt" kanske? Bye the way så lär svensken, i snitt, lägga 25 HELA dygn/år på TV-tittande. Och så har vi kroniskt ont om tid. Hm.

Maria sa...

Jag förvånas ständigt av hur snabbt en timme framför tv:n förflyter jämfört med en promenad eller en bokläsning samma tid...

Monica sa...

Visst är det läskigt. Ibland en helt död timma ju.