Hur hållbar är du?

Bild Daniel Grizelj
18 februari - 23 augusti visas på Nordiska museet i Stockholm utställningen "Fair Faishon", gjord av Världskulturmuseet i Göteborg.  I Sverige köpte vi förra året kläder för 71 miljarder kronor. Just det 71 miljarder! Är det rimligt? Museet vill väcka frågan om hur världen påverkas av det du har på dig. Man kan som konsument lära sig lite om hur man kan hjälpa världen ur både etiska och ekologiska aspekter. 

I anslutning till utställningen ordnas tre samtalskvällar, "Samtal om hållbart mode" och dessutom en "Medveten modehelg" med klädförsäljning, föredrag och modevisningar. Besökaren möter textilproduktionens baksidor men också alternativ för en mer hållbar framtid. En inblick ges också i kläders livscykel, från det att dom produceras till hur de används och förbrukas. 

Så, för den som har vägarna förbi Djurgården i Stockholm under det närmaste halvåret kan det vara värt ett besök på Nordiska museet och få sig lite verklighet till livs!

Kommentarer

Det där lät som något jag borde gå på, antecknar i kalendern...kunskap som kan väcka den tröttaste konsument. Tack för tipset.
Monica sa…
Peace in mind, varsågod!
Anonym sa…
Du kan ju lägga till att Medveten modehelg är 4-5 april. De har en sida som handlar om helgen på www.nordiskamuseet.se/modehelg.
Visst låter det spännande!

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar