Kirskålsdags!

Idag har det varit en fullständigt fantastisk vårdag här och de få första vitsipporna har liksom förökat sig och bara sprutar upp ur marken nu! De är välkomna, underbara och dessutom pålitiliga vårtecken och...

...kirskålen är minst lika välkommen! Den går med fördel att äta och med tanke på hur den breder ut sig och är nästan omöjlig att utrota kan den vara ett rejält tillskott i skafferiet. Den är smakrik, C-vitaminrik och god! Lite tips på tillredning här, här och här.

Jag vet att den är ett hatobjekt för många, jag har själv gett upp, tar det värsta med lien ibland... Och förresten, är det inte lite knepigt det där, så fort något har en enorm livskraft så benämns det "ogräs". Det som är krångligt och allmänt irriterande svårt att hålla liv i det är liksom lite fiiiiiiinta att odla... Och då kan det ju vara så att det förstnämnda är både vackert, ätbart och nyttigt och det sistnämnda kanske rentav giftigt... Varför är det så? 

Hur många har provat att käka kirskål?

Kommentarer

Lilla O sa…
Ja, så kanske man ska se det istället för att svära över de små gröna bladet som jag gör. Har vunnit på några ställen på tomten, men gett upp andra. Får testa dina recept istället!
Monica sa…
Lilla O, gör det! Och jag har det likadant som du... Faktum är att på de ställen jag varit ihärdig med lien och liksom "tvålat till dem" så fort de sticker upp igen så har DE gett upp! Men det är ju inte överallt man kommer åt med lie...

Populära inlägg i den här bloggen

Vintersådd

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Älskade soptipp