Gratis kollektivtrafik i 30 dagar!

Bild gp.se
Hejja Alingsås kommun! De bjussar sina invånare på en 30-dagars tätorts- eller kommunladdning med Västtrafik, bara att ladda någon gång under oktober månad. Detta för att få fler att få upp ögonen för kollektivtrafiken. Ett ljuvlig initiativ och nu "kommer jag inte undan" längre. Jag har länge planerat att skaffa en kommunladdning under en månad för att låta bilen stå så mycket det bara går. Och då menar jag verkligen så mycket som möjligt, även när det är dags att t ex handla mat. Har för ändamålet köpt en stor rejäl "dramaten", en zebrarandig... Kan bara säga att det råder lite delade meningar om huruvida den är skitful eller inte... Men, jag gillar den! Kanske vågar jag mig på en bild så småningom...

Så alltså, planeringen börjar. Kolla tågtider, hur lång tid det tar att gå till jobbet från stationen, kanske skaffa cykel... Kul!

Visst kommer arbetsdagen att totalt sett ta längre tid men samtidigt har jag ju avverkat vardagsmotionen och det känns som en av de stora vinsterna!

Kommentarer

Åsa! sa…
Det är avkopplande att åka kollektivt. Man kan sova, läsa, lyssna på musik, kanske sitta brevid någon trevlig och prata lite...
Men med mina arbetstider går det inte att åka buss, annars hade jag gjort det.
Anonym sa…
GIllar dina ord här bredvid.
ut med det gamla!
Monica sa…
Åsa, det är ju så det är. Ibland funkar det inte så bra att använda kollektivtrafiken. Annars är det avkopplande, jag håller med dig.

me, tack!
Molly sa…
tittar in och önskar dig en bra helg :)
hoppas att du mår bra monica! take care! kramar
Monica sa…
Tack Molly! Allt är mycket väl med mig! Ha en riktigt bra helg själv!
Hannele sa…
Dom har inte P-böten heller..
Johan sa…
Skön idé hos din kommun :-)
Monica sa…
Hannele, jodå visst kan man få P-bot i Alingsås kommun. Jag har klarat mig hittills men...
Johan, visst är det! Skall ladda mitt kort vilken dag som helst.
Anki sa…
Vilken toppenidé! Själv gillar jag att åka kollektivt, främst tåg men buss är också ok. Jag skulle aldrig hinna läsa så mycket som jag gör om jag inte åkte buss till och från jobbet.
morsan sa…
Hej! En "dramaten" är jättebra. Köpte själv en i våras, blommig. Det är ju rent löjligt att ta bilen till affären bara för köpa några tunga hundmatsburkar t.ex. Jag är stolt över min kärra. Var stolt du också!

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar