Snööööööööööööööö.....


Det snöar. En himla massa. Snökaos står det i tidningarna, det skrivs gärna om snökaos, eller "eländesväder" som GP skriver (riktigt bra ord...!) så fort kung Bore tänker lätta på förlåten, det behöver inte vara decimetervis liksom. Det räcker med att det är vinter. På riktigt. Visst känns det lite stökigt när det knappt finns någonstans att göra av snön längre, men det där med kaos känns mer som det gäller trafiken, inte själva snön...

Och jag undrar vad alla i mer nordliga delar av Sverige tycker om kaosgnället, så här är det väl alltid norrut på vintrarna, eller...? (Och ja, jag tycker också det är nog nu, och jag kommer säkert att gnälla i morgon eftermiddag när ryggen värker... Och ja, jag hoppas att taken håller...)

Och varför verkar kommunerna budgetera för och räkna med ännu en fisvinter, där snö inte behöver röjas utan smälter bort av sig själv emellanåt, lite grus ska väl räcka...? Vore det inte smartare att räkna med en vinter som är som en vinter och sedan spara de pengar som blir över om det nu blir klent med snö? Men det är väl inte modernt kan man tänka...

Alienation. Från naturen. Vi förväntar oss att allt skall fungera som vi vill, i alla väder. Och hur blir det, hur kommer det alltid att bli? Jo, det blir som naturen vill. Till slut. Alltid.

Kommentarer

Anonym sa…
Här i Västerbotten har vi ju så pass bra beredskap (dvs ett rimligt antal traktorer med plogar) inför snön att vi knappast märker av något snökaos alls. Inte heller har vi lika många övertrafikerade vägar som stoppar upp all trafik.

Som du skriver är det snarare trafiken som är kaosartad. Snö är snö, väder är väder. Och med tanke på att "det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder" så skulle jag vill påstå att det finns inget snökaos - bara stressade och ickeplanerande människor i bilar.
Monica sa…
Peppen, det känns som vi anpassar oss efter så som vi VILL att naturen skall "uppföra" sig och så hittar den på annat emellanåt. Och då står vi där som ufon...
Åsa sa…
Man får ta det för vad det är. Nu är det iallfall legitimt att komma försent :D
Anonym sa…
Vinter??? Det är ju bara att plocka fram sina nytjärade björkskidor :)
Monica sa…
Åsa,
jag måste säga att jag gillar när naturen säger ifrån emellanåt och visar vem som ytterst bestämmer...

Gubben,
jag känner den underbara doften... Avundsjuk... Hoppas nu bara du haft dem i spänn ordentligt så att spannet är fint och topparna fortfarande så där vackert böjda!
Min rygg värker inte, har en liten spade... springer mer.
Monica sa…
Hannele, har också en rätt liten skyffel men det blir allt lite ryggvärk ändå...

Populära inlägg i den här bloggen

Vintersådd

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Zygmunt Bauman - Konsumtionsliv