Lev enklare

Leva enklare. Njuta av det man gör precis nu. Inte fundera så mycket på sedan. En sak i taget, seriell bearbetning av tillvaron. Se till att detta är möjligt. Ytterst få "frivilliga måsten". Inte hela tiden försöka "knö in en fyrtumsskit i ett tvåtumsrör". Detta är en konst i dagens samhälle med alla yttre krav vi inbillar oss att vi har på oss. Med alla frestelser som står till buds, det finns ju sååååååå mycket roligt man måste prova på, se, uppleva... Tog en promenad längs sjön nu på morgonen och upplevde när den täta dimman lättade. Enkelt, njutbart, gratis och en mäktig start på dagen. Och nu ska Lassi Karonen ro som attan i Peking!

Kommentarer

morsan sa…
Så bra skrivet Monica! Jag har så svårt för att vara i nuet. Är alltid imorgon/nästa vecka/om ett halvår.... och medans jag planerar och planerar får jag ju ingenting vettigt gjort. Gu' så dumt! Sedan får jag gno som sjutton för att få ihop det, "knö in en fyrtumsskit i ett tvåtumsrör". Det uttrycket är härmed lånat och kommer att begagnas. Speglar mycket sanning ;)
Monica sa…
Morsan, varsågod, jag bjuder! Visst är det bedrövligt med denna "välfärdssjukdom" när vi skulle kunna ha det så bra... Jag försöker som tusan nu, får se hur det går...
jag lever här och nu
Monica sa…
Hannele, det gör du rätt i! Grattis! Jag tycker att jag börjar lyckas hyfsat bra också faktiskt...

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar