Fundering runt månadslöner med inbyggd andnöd

Bild All-Teknik
Jag har funderat på den där månadslönen som Postens VD, Lars G Nordström, avsade sig, 900 000 spänn. Rätt mycket pengar. (Snyggt gjort, förhoppningsvis satte några andra superhöginkomsttagare i halsen.) Och så hör man diskussionerna då. En del säger "han är värd så mycket". Varför ska man egentligen värdera nån i just pengar, eller rättare sagt någons insats? Och om man nu ska det, hur kan det landa på snudd på ofattbara 900 000/månad (och det finns de som är myyyyyyyycket värre...)? Det är oändligt mycket mer pengar än någon behöver, egentligen kan man ju bara bli mätt liksom. Plus en smula guldkant. Sen tar nåt slags okynnesleverne över. Det är bara en fråga om hur vidlyftigt, onödigt och naturovänligt, det kan bli. Och då kan man ju fundera en smula över de undersökningar som nu dimper ner med jämna mellanrum. Vissa säger att man blir lyckligare av att ge än att få och andra att mer pengar bara ökar lyckofaktorn tills vi har det vi behöver och sedan sjunker den så sakteliga. 

Här kommer min fundering. Kunde man då inte på nåt vis väva in generositet i löneförhandlingar på den där skyhöga nivån. Det skulle kunna låta så här: "Det här jobbet ger dej en rejält bra månadslön på 100 000/månad. Dessutom får du ynnesten att varje månad tänka ut var 800 000 skulle göra verkligt god nytta och så ger vi dej möjligheten att skänka denna summa just dit! På riktigt! Det borde öka på lyckofaktorn, sänka girighetsfaktorn och dessutom gynna vår numera rätt så sargade natur i form av ett radikalt minskande av överkonsumtion. 

Detta borde vara en fullträff för den som slipper få de där 800 000 för att istället investera dem i mer egen lycka, genom att skänka dem till nåt behjärtansvärt, och slippa dra hem ännu fler onödiga prylar. Häpp!

Kommentarer

pumita sa…
Jag kan komma på många ställen där de där pengarna skulle göra mer nytta än i de girigas plånböcker!
Monica sa…
Ja, antalet sådana ställena är nog oändliga är jag rädd!
Lolitalotta sa…
Tycker det låter som en lysande idé.
Åsa! sa…
Det var en bra ide tycker jag!
Rut sa…
Det finns så oändligt mycket nöd här i världen där en bråkdel av de här pengarna skulle göra nytta.
Och postens vd är inte ensam att ha oskälig lön som de ligger på,nu har han iof avstått och det borde vara en invit till de andra att följa exemplet.
Vårt amhälle är verkligen ojämlikt, jag tänker på alla pensionärer som arbetat under svåra förhållande för miljons bråkdel av deras pension.
morsan sa…
Underbar idé!!! Kan man inte lagstifta om sådant.. Det kanske räcker att någon vågar gå först, många följer ju gärna upptrampade stigar.
Monica sa…
Vad roligt att så många tycker det är en bra idé! Frågan är vad 900 000-gubbarna (gummorna...?) tycker? Undrar om nån sån läser min blogg? Förmodligen inte tyvärr, hade varit kul med en kommentar!
pumita sa…
Den kommentaren hade jag gärna läst!
Monica sa…
Pumita, jag med! Jag väntar och hoppas...
Johan C sa…
Sorry, jag tjänar inte en miljon i månaden. men jag tycker idén är spännande. Undrar om man skulle kunna få något avancerat CSR-ftg att testa den...
Monica sa…
Öööh... CSR... Känner mej obildad...

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar