21 december 2008

Köpstopp

Jag satt nyss här och surfade runt och funderade på vad jag skulle blogga om idag. Så kom jag på att det varit klent med själva köpstoppsbloggandet ett tag nu och snart är det ju över! Sedan blir det ju efter-köpstoppsbloggandet som tar vid. Och som i mitt tycke känns mycket intressantare, jag är väldigt nyfiken på hur jag kommer att tänka och göra då. Det här med att ha köpstopp känns bara vant och normalt och faktiskt rätt tråkigt att skriva om numera. Jag har siktat in mig på att skaffa mig ett par nya jeans efter nyår, nåt jag brukar gilla, men inte ens det får mig att gå i spinn precis. 

Tänk om jag har blivit en TRÅKMÅNS! En sån där riktig en som skiter precis i vad som hängs på kroppen och som fnyser åt alla trender och tycker att de som inte gör det är tramsiga och ytliga och inte förstår att dom bara blir blåsta av modevärlden. Och panka. I onödan. Tänk om... Nej, inte kommer jag att strunta i vad jag har på mej, långt ifrån! Jag kommer i fortsättningen att värdera kläder annorlunda. Jag kommer att känna mej tillfreds och sträcka på mej när jag lyckats köpa nåt jag gillar som är tillverkat på ett schysst sätt och/eller på second hand. Det värdet kommer för mej att vida överstiga det som ett moderiktigt plagg med tveksam uppväxt har!

Sedan har vi allt annat också, förutom textilier. Jag kommer, precis som alla andra, att göra inköp som jag skulle skämmas över om jag kände till produkternas bakgrund. Vilket i många fall är helt omöjligt. Men, jag tror i alla fall att det numera finns en god portion misstänksamhet planterad i bakhuvudetsom inte är möjlig att dra upp med rötterna!

Naturvårdsföreningens bok 2008, Grön Design, kan vara något att läsa. Den säljs just nu till specialpris, 189kr.

5 kommentarer:

Johan C sa...

Hej! Du råkade kamma hem lite choklad i klimat-choklad-tävlingen på EkoTänk. Så om du skickar någon form av postadress till johan-snabela-cejie.se, så får du lite kvalitetschoklad.

(Du svarade nog inte på själva tävlingen, men jag lade ner svar på det ursprungliga inlägget oxå. Och där hade du kommenterat. Där ser man. Vinnare utan att tävla...)

Monica sa...

Oj, det är ju nästan så att man får skämmas, jag tog ju inte i alls... Men, jag bugar och tackar!

Molly sa...

hej hej!
nej, jag ska bara vara hemma i jul och vi firar inte jul med traditionellt julbord så jag bloggar på :p

hoppas att allt är bra med dig och att du får en bra kommande vecka:) ta hand om dig! :) kramar

Hanneles Christmas sa...

tja, jag är bara halvintresserad av kläder

Monica sa...

Hannele, det handlar nog mer om HUR man är intresserad än HUR MYCKET. På nåt vis.