5 december 2008

Årets julklapp...

...är givetvis ett sällskapsspel, min favorit alla kategorier! Och då menar jag ett sånt där "gammalt hederligt" som man packar upp på köksbordet, bänkar sig runt och roar sig med en hel kväll. Och har skitkul! Hemmet får ett nytt i julklapp lite då och då. Nu sätter ju köpstoppet hinder i spelvägen men som tur är har jag, av olika trista anledningar, inte fått av plasten av förra årets spel. Inget ont utan att det har nåt gott med sig, jag packar helt enkelt in det igen och det får åter bli årets julklapp till hemmet så kanske plasten åker av den här gången!

Efter nyår kanske det blir nåt nytt, efter-jul-spel eller nåt. Då är jag nyfiken på Party-Alias. Vi har föregångaren, Familje-Alias, och det är lika skitkul varje gång men spelas företrädesvis med barn mindre än tonåringar då det går ut på barnen emot de vuxna. Med 17-åringar blir det liksom inte lika bra...

Det testas spel lite här och var i dagspressen, bl a i GP, och SvD. Läs och inspireras till en umgängesjul med familj eller hopskramlade vänner!

6 kommentarer:

Ulrika Gabriel sa...

Har förärat dej med en award från mej.

Ha en riktigt härlig helg!

Klimakteriehäxan sa...

Har alltid gillat den där sortens spel, men har allt svårare att hitta nån att spela med!

Lolitalotta sa...

Har det vanliga alias och tycker det är skitkul! Älskar allt som har med ord att göra. Ett annat tips är spelet Retro, där det bl a gäller att minnas saker från förr.

Du har fått en award från mig med!

Monica sa...

Ulrika och Lolitalotta, görmycket tack, jag är mållös! Jag får ta mej an detta imorgon, ska gå och umgås med kudden nu!
Ajna, menar du att dina vänner tröttnat? Påminn dem hur kul det är!

mormor Hannele sa...

Det här är ju årets spel för oss lokapatrioter:

http://hannelesjul.blogspot.com/2008/12/fr-lokalpatrioter.html

Monica sa...

Tack för tipset, skall kolla. Grattis till barnbarnet, det var en rejäl julklapp!