21 januari 2009

Utmaning - rensa i röran!

Jag har antagit en utmaning från Ulrika, nämligen att rensa i röran hemma. Man skall välja ut ett ställe/vecka där det skall röjas och sedan skall det hela redovisas med bild och allt på bloggen. Det kommer så klart att bli saker både till soporna, återvinningen och secondhand-butiken. Om du känner dig sugen så kolla det här inlägget hos Ulrika och häng på!

Jag har den här veckan valt att städa i mina badrumsskåp. Jag visste att dom var fulla med en hel massa odugliga saker men att det var mycket... En hel del faller för åldersstrecket, en hel del är helt enkelt produkter som jag inte använder längre och en del är rent skräp. För att inte tala om allt som finns flera av... Jag hittade sex (6!) flaskor med nagellacksremover - det var värstingen men det fanns både dubbletter, trippletter och quatroletter, eller vad det kan heta, av ett antal saker... I fortsättningen skall jag inte köpa något nytt förrän det gamla är slut, det är då ett som är säkert! Det har faktiskt blivit ett väldigt invant beteende under mitt köpstopp så det blir nog inget problem.

Jag har just bestämt mig för att gå över från vanliga, traditionella, produkter vad gäller tvål, schampo m m och handla miljö- och hudvänliga saker utan en massa eländiga tillsatser i. Då dök givetvis ett dilemma upp för i skåpen fanns oöppnade schampoflaskor, deodoranter, tvålar m m och jag har sparat dem tills vidare. Kanske får gå åt i träningsväskan helt enkelt. Sedan får det vara slut!

Nåväl. På bilden ovan är skörden från rensningen, känner mig rätt nöjd med den högen! Men givetvis mindre nöjd med att den var möjlig att få till...

Nu återstår det lilla skitjobbet att avgöra vad som åker i soporna och vad som skall göras rent och gå till återvinning...

12 kommentarer:

Camilla sa...

Vi är i samma båt. Igår rensade jag mitt ena badrumsskåp och det slutade med en hel kasse att kasta bort. Hemskt egentligen ...

Molly sa...

oj, vad grejer :)
hoppas att allt är bra med dig denna dag monica!:)
ha en fortsatt bra vecka :)
kram kram

Monica sa...

Camilla, visst e de ruskigt...!

Ulrika Gabriel sa...

Oj, oj, oj vad jag känner igen mej!!! Varför blir det så där? Håller på som bäst och röjjer i mitt badrumsskåp nu. Bildbevis kommer.
Bra jobbat tjejjen!

Pumita sa...

Jag rensar då och då i röran men jag tror att jag avstår från att publicera bilder på eländet. Har inte samma guts som du. ;)

Monica sa...

Pumita, det tog emot men vad fanken, har man gett sig in i leken så...

Martin sa...

Jag har börjat rensa i mitt hallhörn idag och jag undrar vad allt kommer från.

Monica sa...

Martin, det liksom föds på platsen tror jag... :)

Ekognista sa...

Oj vad mycket grejer det blev! Bra att bara satsa på miljövänliga produkter i fortsättningen, jag har tänkt att göra detsamma.

Hanneles paradis sa...

Barnen har städat i badrumskåpen här hemma, toppen. Jag köper mindre medel nu.

Monica sa...

Ekognista, usch jag nästan skäms... Men jag är nog inte unik är jag rädd. Det blir enklare att satsa på bra grejor, inte så mycket att välja på!

Hannele, man blir klokare med åren... Hoppas jag...

ö -barn sa...

O jag jag som är tvärtom både av genetisk ( tror jag ) o av ekonomisk historia Jag fattar att jag är er motsol men är ändå inponerad av er dig som både samlar o kastar ger bort