25 februari 2009

Som man sår får man skörda...

Bild ensilagenytt.se
Hela Sverige går inte på kryckor. Roligt! Här finns 11 629 lediga jobb enligt Aftonbladet. Och här finns 301 till! Så alldeles hopplöst är det inte överallt i alla fall. Ett företag som nyanställer rejält är telemarketingföretaget Lium där det enligt ägaren Rickard Lium finns goda möjligheter att göra en snabb karriär. Dessutom har dom marknadens högsta löner. Och, det bästa av allt, den största delen av vinsten går till välgörande ändamål

Rickar Lium säger: "Som ägare till bolaget mår jag bäst av att donera överskottet. Det går bra för oss och jag kan ändå leva ett gott liv". 

Tänk om fler kunde resonera så... Tänk om det är sant det där, "som man sår får man skörda"... Jag tror på det. Tycker jag fått kvitto på det många gånger. Och tänk om man till och med kan leva ett godare liv utan alla de där fantasisummorna i rockärmen. Tycker nog jag sett levande exempel på det också.

Ta en liten stund och tänk efter, jag menar tänk efter, vad du lägger för värdering i uttrycket "ett gott liv". Egentligen. Kanske är det inte det du först kommer på... Om du vågar tänka vidare... Och går det att köpa för pengar?

Jag skrev ett inlägg på lite samma tema för några månader sedan, apropå ohemult, osunt, rent löjligt höga löner, finns här

2 kommentarer:

Tezzan sa...

Har du möjlighet att simma innan jobbet tycker jag absolut att du ska göra det!

Tänk på att en stegräknartävling är till för att sporra och peppa till aktivitet. Även simning är en aktivitet fast man inte kan ha stegräknaren på. Det finns tabeller där man kan "omvandla" sådana aktiviteter till steg men jag har valt att göra det enkelt för er i min tävling och bara räkna faktiska steg. Finns det önskemål om att vi ändrar på det så gör vi det! Jag slänger ut frågan :)

Monica sa...

Jag vet, jag vet. Jag skojade bara :) Jag gör också annat så man själv vet ju om det är en ok dag även om det står 7000 på stegräknaren. Och det är ändå så svårt att bestämma vad som skall duga att räkna om och inte så jag tycker din variant med "steg on the rocks" är bra!