Värme på olika vis

Bild germes-oline.com
Hur många har lust att köpa något som är stoppat med dun efter att ha sett gårdagens Kalla fakta? Läs chatten med Kalla fakta´s reporter Per Hermanrud efter programmet. Många har i alla fall ingen lust att sälja eländet längre utan skall uppenbarligen skärpa kraven. Åhlens stoppar all försäljning av dun, heder åt dem! Frågan är dock om inte dunförsäljningen stoppat sig själv... IKEA skärper kraven gentemot leverantörerna och så även Jysk. "Vanligt folk" rasar efter att ha sett programmet och det skall bli intressant att se hur mycket tvärstopp det blir på försäljningen av dunprodukter? 
Kanske blir det nu ett uppsving för hålfiber? Den behöver säkert utvecklas mer, sätt fart! Nu är jag inte alls påläst vad det gäller hålfiber, kanske finns det nån otäck baksida med det också, känns misstänkt att det är nån eländig petroleumprodukt, kan det vara så? Hitta på nåt annat i så fall. Världen är full av innovativa uppfinnare. Och vad sägs om en hederlig stickad ylletröja? Kanske stickandet också kan raka i höjden? Fåren kan ju faktiskt klippas många gånger utan att må det minsta dåligt! Karda ull... Spinnrock fram... Färga... Sticka... Rena rekreationen! Men, vet någon längre hur man för hand gör det där innan själva stickningen...?

Kommentarer

Malin sa…
Det är det som känns lite läskigt i denna nya, snabba, effektiva tid. Vi glömmer vad vi måste kunna, undrar hur det ser ut med kunskaperna i matlagning om några generationer. Måtte kvinnors händers arbete värderas högre snart. Kram!
Ja! Mer stickat åt folket, tycker jag :-D.
Du har en liten utmaning att hämta hos mig - om du törs ;-).
Kram.
Monica sa…
Malin, vi förlitar oss på modern teknik istället. Och till vilken nytta? Blir vi gladare? Nöjdare? Klokare? Nä. Och det där med kvinnors arbete, på kvinnors vis - håller med, det är sannerligen på tiden att det värderas högre!

Ulrika, ska kolla - om jag vågar...
mathias sa…
Det där om dunen har de flesta som bryr sig om våra medindivider vetat länge, och försökt få ett stopp på. Det är konstigt att det krävs ett tvprogram för att folk ska fatta nåt. Hoppas verkligen folk inte börja köpa mera ull från stympade får nu istället, det är lika skit.
Monica sa…
Mathias, jag tvivlar på att det här med dunet är särskilt känt. På vilket sätt har den infon i så fall stått att finna utan att man skall leta sig fördärvad? Och säga vad man vill om mediat TV men genomslagskraft har det... Och det där med ullen, kan du utveckla det? Jag menar, på vilket sätt far fåren illa? Vill gärna veta om jag nu går omkring i en villfarelse att den hanteringen är ok...
Jag såg inte programmet, jag såg dock annonsering för programmet och tänkte att detta orkar jag inte med. Kände mig påtagligt dålig eftersom jag har jackor i garderoben bestående av just dun. Jag hade ingen aning, måste ha gått mitt huvud alldeles förbi i mediainfot, hur man får dun till exempelvis jackor, kuddar och täcken.
Monica sa…
Samtal från min trädgård, välkommen hit! Jag tror inte att det varit alldeles enkelt att vara medveten om detta. Jag sitter i samma båt som du. Och jag kan inte se vitsen med att sluta använda det man redan har, men köpa nytt - nix.
Åsa! sa…
Nog är det väl för sorgligt och skrämmande att pengar kan få människor till precis vad som helst!!!
Monica sa…
Åsa, skit är vad det är. Det är det där med ägandets livsform...
Martin sa…
När en del oetiska företeelser hamnar i mediaskugga så kan det tyvärr pågå år ut och år in. Det behövs tydligen fler kritiska journalister.
Monica sa…
Martin, det finns många olika slags journalister och en del kan man kanske undra över... Men, de som gräver i sådant som luktar riktigt illa skall ha all heder!
Äckligt, men mycket dun plockas också ur döda fåglar...

Idag är det mest miljövänliga att ta hand om gamla pälsar, istället för plastig fuskpäls.
Monica sa…
Hannele, enligt prorammet kommer 50-80% av allt du som säljs från levande fåglar...
Anonym sa…
Varför titta på tv på de stackars fåglarna när ni kan fundera över hur vi tillsammans kan lösa att 1 miljard människor svälter dagligen däribland flera hundra miljoner barn, frågan är väl om det inte dör fler människor i svält och krig än fåglar i dun-industrin...
Monica sa…
Anonym, den jämförelsen svängde till... Hallå eller?

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar