Pedanter och inre resor

Bild solljus.com
Jag fick en fundering. Bland många andra. Om det här med att ha kontakt med sitt inre eller inte. Ju mer kontakt man har med sitt inre desto mindre viktigt blir "ytjaget", dvs yttre faktorer och identitet och status som man byggt upp med hjälp vad dem. Funderingen som drabbade mig handlade om det där med pedanteri. Kan det finnas en koppling mellan hur mycket pedant man är och hur stor kontakt man har med sitt inre? 

Jag menar, om man har väldigt liten koll på sitt inre kompenserar man det genom att ha järnkoll på sitt yttre och allt runt omkring. Skulle det kunna vara så? Det finns ett och annat i min omgivning som tyder på det... Men om min fundering bär så finns det mycket i mitt hem som tyder på att den som bor där har en grym kontakt med sitt inre... Och jag vet inte det jag...

Och vad har vi i så fall att säga om vår tillvaro i dagens samhälle som ofta präglas av tokshopping? Och om man köpstoppar, ger man då sig själv större möjligheter att nå en bit inåt? Min egen köpstoppsupplevelse tyder absolut på det!

Kommentarer? Ramaskrin...?

Kommentarer

malve sa…
Här är en till som isåfall har en underbar kontakt med sitt inre. Det låter som en bra teori!
Malin sa…
Jag tycker det låter som en utmärkt teori, jösses vilken inre kontakt jag lider av...

Allvarligt talar tror jag det ligger något i vad du säger.
Anki sa…
Min teori är att man fyller rätt mycket av sin tillvaro med konsumtion, att sköta, rensa och förvara det man köper. När man köpstoppar är det som att fasta det blir ett tydligare tomrum och man får tid och utrymme till att fundera mer och på sätt och vis få bättre kontakt med sitt liv!
Monica sa…
Anki, exakt det är min erfarenhet av köpstoppet också! Och jisses vilken nytta jag har av det nu, även om livet absolut inte är helt fritt från inköp. Men numera tänker jag definitivt efter på ett annat sätt, tänker på vad det jag inhandlar kommer att få för inverkan på livet. Att köpstoppa är verkligen nyttigt!
Martin sa…
Vilket intressant inlägg!

Jag tror absolut att ett köpstopp bäddar för en bättre kontakt med sitt djupare jag.

Om pedanteri handlar om att ha få saker omkring ordnade på ett estetiskt vis, typ Feng Shui, så tror jag att det är lättare att nå fram till sitt inre eftersom det är mindre saker som stör en.
Helena sa…
Här tog man ju inte åt sig :D... fast jag har ju blivit bättre på att inte vara pedant å andra sidan, ju mer jag börjat fundera över livet...
Monica sa…
Martin, köpstoppet bjöd onekligen på en del otippade "resor", bara positiva. Och det där med att rensa och få luft i hemmet är nog, precis som du skriver, ett sätt att bredda vägen inåt en smula.

Helena, :)!

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar