Ekofilosofi A - sista resan

Tillbaks. Från Paradiset. Aldrig har jag väl sett Vänern så illblank, inte så mycket som en krusning på vattnet på morgonen. Det kändes nästan heligt att traska ut i vattnet och tvätta sig - och friskt! Kallt skulle nog somliga säga... En sån fantastisk start på fantastiska dagar! Det var redovisningsdags på dom arbeten vi gjort under vårterminen och det blev mycket intressanta diskussioner runt allihop, jätteroligt! Alla hade valt väldigt olika ämnen och ändå pratade vi ytterst om samma sak - hur vi människor lever våra liv och hur det påverkar både oss och resten av naturen. Det är bara att konstatera att ju djupare man gräver i det här "ämnet" desto mer vill man gräva. Så nu blir det B-kursen till hösten!

För den som känner sig en smula nyfiken på det här med miljöfrågornas kulturella rötter och vill bekanta sig mer med filosofiska, etiska och historiska perspektiv på människans relation till naturen kan jag bara säga en sak: Gå den här kursen! Det låter kanske överdådigt men faktum är att livet fått en helt ny dimension!

Kommentarer

Dina kunskaper inna?? Jag är sugen men novis.
Monica sa…
Inga. Mer än det jag dragit på mig via själva livet!
Monica sa…
Kursen finns även som heldistans, dvs helt utan träffar.
Kul att du är nöjd med kursen.
Monica sa…
Hannele, nöjd är nog bara förnamnet...
Eric Secher sa…
Låter spännade. Inte risk att man blir ännu mer frusterad ?
Monica sa…
Eric, jo visst är det så. Det blir bara mer och mer tydligt hur mycket vi alienerat oss från naturen och lever som om vi inte alls var beroende av den. Vilket givetvis är så fel så fel. Men vad tusan, det är ju inget bra alternativ att fortsätta rusa framåt med skygglapparna på!
Eric Secher sa…
Jag menar att det kanske inte är mer kunskap/kurser som behövs. Utan handling och attitydförändringar.
Eller så är det så att genom att vara kunnigare och mer påläst så har man större förutsättningar att kunna påverka andra..?
Monica sa…
Eric, den här kursen handlar inte alls om att tillskansa sig mer kunskaper, den är en resa i ifrågasättande och attitydförändring och framför allt så lär vi oss att vända och vrida på det mesta, även på sådant som är cementerat i vårt samhälle. Kanske framför allt det där sista. På filosofiska grunder. Det serveras inga fakta och inga lösningar. Målet med kursen är att dra igång processer i huvudet på deltagarna. Detta i sig gör att man så smått får större möjligheter att påverka andra genom att putta igång processer i DERAS huvuden, även om man får gå väldigt försiktigt fram. Den som inte är mottaglig sparkar bara bakut. Det är en oerhört givande kurs och till hösten väntar B-kursen. Det skulle kännas som ett svek emot sig själv att sluta nu!

Populära inlägg i den här bloggen

Vintersådd

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Älskade soptipp