Trendputte...

Enligt kanotförbundet är paddling den tredje mest växande utomhussporten i världen och en het trend i Sverige. Jag har alltså gått och blivit trendig... Hm... Över en halv miljon svenskar håller i alla fall på till vardags! Och oj, oj, oj vad härligt det är, kajaken är den bästa investering i välmående jag gjort på mycket länge.

Det är något magiskt med att paddla när sjön ligger helt blank, att paddla längs stränderna och lyssna in fåglar och annat i strandkanten. Ta några paddeltag och sedan sitta en stund och bara njuta, obemärkt glida fram på vattnet. En sann lisa för en vardagsstressad själ! Och, inte minst, för en trött kontorskropp, det är sannerligen inte bara armarna som får sitt utan faktiskt en stor del av kroppen.

Så, ok, trots att jag talar så varmt för strävandet från ägandets livsform emot varandets så är det nog bara att erkänna att ett visst ägande skulle jag vara beredd att slåss med näbbar och klor för - rör inte min kajak!

Kommentarer

Åh, jag håller med dig.
Det är verkligen något magiskt med att paddla.
Jag paddlade kajak i flera år , innan jag flyttade upp hit till Örebro.
Underbart och något som jag längtar efter:)
Kram Lallis
Monica sa…
Lallis, det är aldrig för sent att börja igen! :)
Tezzan sa…
Vi (jag och mina systrar) har pratat i åratal om att åka ut och paddla ihop (med familjerna) men det blir liksom aldrig av. Så svårt att hitta tider då alla kan. Kanske dags att göra slag i saken själv!?
Åh, som att öppna ögonen på en blind...jag önskar jag kunde, mer än i fantasin.

Och när det kommer till ägandet är det väl så att vi alla har något vi värnar extra hårt om. En liten bit lyx i vardagen!
Monica sa…
Tezzan, ta en sväng du och syrran, kul med tjejpaddling och lite tjöt!

Peace in mind, jag kan i alla fall bjuda på bilden och en god fantasi är en tillgång! Och visst har vi ägodelar vi vägrar släppa, många fler än vi tror är jag rädd...
Åsa! sa…
Nu blir jag riktigt sugen på att paddla kanot, hur ska jag lyckas övertala min familj som tror att vi ska dratta i och drunkna;)
Visst är det härligt, bara glida fram, fota om man har skydd för kameran, stanna vid någon ö, fika och mackor i vattentät förpackning. Vi äger inget med motor i men små saker med segel också. Det tog så där 300 timmar för maken att bygga kajak av brädor.
Hannele sa…
P.S.
På många ställen kan man hyra också.
Om man inte vill äga...
Monica sa…
Åsa, hyr och prova. Eller ännu hellre, gå en prova-på-kurs. Eller paddla med någon annan...
Hannele, jag har vattentät kamera... Och bygget - det blir en senare fråga. Det där med att hyra funkar inte för mig. Jag bor ju alldeles jämte sjön och den stora grejen för mig är att dra ner kajaken till sjön och kunna ta de där trevliga kvällsturerna. Eller någon annan tid på dygnet.
hihi, jag har också vattentät kamera, men glömde snöret på mina dyra glasögon... nu använder jag linser :)
peppen-Maria sa…
Här är också en som tänkt paddla kanot i sommar. Sambon verkar nämligen blivit frälst i detta natursköna nöje korsat med träning :)
Molly sa…
tittar in och önskar dig en fortsatt bra vecka i solen och värmen :) simma lugnt! :) kram
Monica sa…
Hannele, det är väl bra antar jag??
Maria, grattis, du kommer inte att ångra dig!
Molly, ha det gött!

Populära inlägg i den här bloggen

Vintersådd

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Zygmunt Bauman - Konsumtionsliv