Och så var det det där mej själva mjölkförpackningarna. Jag kan aldrig riktigt bestämma mej för vad som är mest rätt, rent miljömässigt. Diska och källsortera eller slänga i soporna. Förpackningar med söt mjölk är enkelt, de kan man diska ur med kallvatten och sedan källsortera . Kruxet är alla kladdiga förpackningar som vispgrädde, yoghurt och filmjölk. Vissa går att fixa med kallvatten men inte alla. Varje gång jag använder varmvatten till att diska ur en mjölkförpackning känns det som "Ebberöds bank" miljömässigt, d v s miljön går back på den där återvinningen. Var och varannan kladdig mjölkförpackning åker, efter halvtaskig rengöring med kallvatten, alltså i soporna istället. Har dessutom väldigt lite sopor för övrigt så då blir det ännu lättare att välja det alternativet. Rätt eller fel, vem vet...?
Kommentarer
Du tog väl vara på tilldelad tid. Tankar av klorofyll och mognad att reflektera seriöst omkring.
Och jag gör det.
Tack!