Vardagsmotion

Jag funderar varje dag över detta fenomen - vi, eller rätt många av oss i alla fall, gör vårt bästa för att inte röra på oss i vardagen, vi blir fraktade med bil, tåg eller buss, eller en mix av alltihop, till jobbet och det skall helst vara från dörr till dörr. Sedan skall vi klämma in träningspass på fritiden för att vi vet att vi rör oss för lite.

Varför inte göra av med samma energi på att ta sig till och från jobbet istället? Tar man den sammanlagda tiden för ett träningspass inklusive åkandet så kan man bo åtminstone en halvmil från jobbet och gå fram och tillbaks och ändå få "tid över" - hur man nu kan få det...?


Snart, snart kan man gräva fram cykeln igen...


.

Kommentarer

det har varit hala cykelvägar denna vinter
Monica sa…
Skulle vilja säga att det till stora delar varit oframkomligt på ett eller annat sätt. Varianterna på isvalkar har varit oändliga om man säger så. Det varierar men i det stora hela fokuseras det på bilvägarna och ibland används trottoarer och cykelbanor till att lägga upp snö på istället...
Anonym sa…
Du skriver så himla mycket bra! Om én bor t ex 1 mil från jobbet och tar bilen eller bussen varje dag så varför inte cykla eller promenera istället ett par dagar i veckan. "Det tar sån tid" - jotack, det tar lite tid men varför inte låta det ta den tiden och sen slipper du ju automatiskt lägga träningen på den dyrbara fritiden, och dessutom spara en massa gympengar.

En annan idé är att testa jogga hem nån dag i veckan. Och bor du nära jobbet, kanske bara 10-15 min promenad så kan du ju ta en omväg på vägen till eller från jobbet för att åka på motionerandet.

Think outside the box :D
Monica sa…
Peppen, precis!

Populära inlägg i den här bloggen

Vintersådd

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Älskade soptipp