En och en halv månad

Idag blev jag mer eller mindre tvungen att faktiskt köpa, eller i alla fall beställa, nåt. Nya terminalglasögon. Nyproducerade då. Håller på att bli tokig på att de gamla inte funkar bra längre och eftersom jag tillbringar i stort sett hela mina arbetsdagar framför en datorskärm så var det helt, helt ohållbart. Och begagnat, tja, knappast gångbart heller. Frågan är förstås om glasögon inte hamnar under avdelningen "förbrukningsartiklar" med tanke på hur pass ofta det blir nya när man är 50+...

Det har snart gått en och en halv månad på 2012 och mitt alternativa köpstopp och hittills finns det inte jättemycket att skriva om, har liksom knappt märkt det. Det blir annat när vi kommer igång med att greja i vårt hus igen efter "vintervilan". Vi skall göra ett praktiskt arbetsrum av gamla köket + ett litet sovrum och då får vi se hur jag skall angripa det. Det kommer att behövas grejor, det vet jag. En del går säkert att lösa med begagnat, återanvända befintligt, göra själv och så men att lyckas med allt... Och mannen, som inte är indragen i mitt påhitt även om det påverkar honom, kan ju inte ensam stå för eventuella nyinköp. "Köpstopp är uppfinningarnas moder" kanske...?

Jag märker tydligt att jag varit i den här svängen en gång förut för jag halkade in i köpstoppslunken blixtfort, jag har inga problem med att "hålla tassarna borta". Så var det inte förra gången, då tog det nån månad innan jag fann mig tillrätta så att säga.

Jag har ju köpt garn och stickor för att kunna sticka både till mig själv och andra och det har faktiskt känts lite knepigt, trots att jag sagt mig att det är helt ok.
.

Kommentarer

Onkel Olof sa…
Glasögon måste väl gå under rubriken "medicin", tycker jag.

Förbrukningsmaterial skulle kunna vara människor med, om man tänker på ditt förra blogginlägg...
Monica sa…
Olof,
ja usch, hemska tanke! Och vad som helst skulle, med en gnutta fantasi, kunna bli "förbrukningsmaterial"...

Populära inlägg i den här bloggen

Vintersådd

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Zygmunt Bauman - Konsumtionsliv