Ekofilosofisk verkstad


I helgen har jag varit med Föreningen för ekofilosofi på ekofilosofisk verkstad i Älvsjöhyttan, en liten ort i sydöstra Värmland som lever en något tynande tillvaro. Som så många andra gamla bruksorter. Av den blomstrande by som en gång fanns finns nu 11 trägna personer kvar som lever sina liv på denna plats där lugnet riktigt kryper innanför skinnet på en. En skön känsla dock för en som är less på stadsljud.

Helgens tema var pengar. Vi har alltså diskuterat pengar i två dagar, utifrån alla möjliga vinklingar, den ena intressantare än den andra. Det är verkligen en lisa för själen att spinna loss i såna här diskussioner några dagar och som vanligt har man dubbelt så många frågor med sig hem som när man åkte dit. Denna går just nu på repeat i mitt sinne:

"Hur i hela friden gick det till när just pengar blev den helt överskuggande synonymen för ekonomi?"

Den skaver. Vi har ju rätt mycket annat som behöver hushållas med och som högst troligt är oändligt mycket viktigare för vår fortlevnad.


Kommentarer

Onkel Olof sa…
Man b lir nästan nyfiken på att höra vad ni kom fram till :)
Monica sa…
Haha, vi kommer aldrig fram till något, det är det som är själva grejen kan man säga. Man har dubbelt så många frågor med sig hem som när man kom dit. Men många nya insikter och vinklingar blir det. Ska försöka tota ihop ett inlägg om den frågeställning jag la fram. 😊
(jag har ägnat mej åt att betala mina matinköp med 1-kronor...

Populära inlägg i den här bloggen

Vintersådd

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Zygmunt Bauman - Konsumtionsliv