28 juli 2008

Härdsmälta

Bild Asus

Herregud! Här klagar jag på att köpstoppet inte är någon utmaning. Uj. Kom tillbaks till jobbet idag och då hade en av de mest utvecklade tekniknördarna där köpt en ny laptop. Se ovan. Gullig. Habegäret slog volter i bröstet på mej och med klappande hjärta sa jag "Eh, men dom där små brukar ju vara himla dyra, en 10-15 papp eller?" Förhoppningsfullt. Detta skulle lätt rädda mej. Shit. Den kostade tjugonionittio som det heter. Mycket pengar, visst. Men inte för en sån liten läcker uppenbarelse, jag fick raskt en temporär mental härdsmälta. Jag trodde pryl- och tekniknörden i mej i princip hade domnat bort för gott men shit vad jag bedrog mej! Den låg bara i bakhåll och väntade på att jag skulle ta ner garden... "Lev enklare", dra åt... Inte ska jag åka dit inte men de e lite jobbigt nu måste jag säga... Oj, vad många som tycker detta är skitfånigt men jag gissar att en och annan har full förståelse för min ganska syntetiska, men dock, ångest. Detta är värsta pärsen hittills, och då för en pryl som med full kraft ger "nåtjagalldelesnyssintevissteattjagbehövdepryl" ett ansikte och som är bortom alla gränser för vad jag behöver! Hm. Hade jag inte haft köpstopp så hade jag haft en nu. Det är väl precis detta jag skall träna på, att åtminstone dra ett djupt andetag och låta det hela ta ett ynka varv till i hjärnan innan jag åker dit... Tack köpstoppet (trots allt)!

9 kommentarer:

Monika sa...

Hej Monica. Du och Jonas hållbara blogg har inspirerat mig, återinspirerat mig kan man väl säga. för jag tycker att jag lever rätt enkelt, men dras ju med jämna mellanrum in i köpstressen..via kläder signalera hur man vill uppfattas vara; följa ngt slags mode... osv....så från med fred.1/8ska jag göra som Ni.. och utvärdera det hela efter ett halvår... känns himla bra. ett sätt att faktiskt ta kontroll över sitt liv. att MAN/jag kan välja ngt i tillvaron.. allt faller inte bara över en. för det mesta är ju okontrollerbart. men jag kan välja vad jag vill köpa (till viss del i a f) och vad jag vill äta, än så länge kan de flesta det här i S.
vi hörs Monica och alla andra/Monika m k

Monica sa...

Monica m k, härligt att höra! Det är ju precis det jag vill, inspirera andra att göra liknande manövrar i sitt liv för att tänka efter en smula vad vi håller på med. Vad jag kan förstå av det du skrivit hittills så lever du säkert ett mycket enklare liv redan än vad jag gör men det hindrar ju inte att reflektera lite till! Vi har ju alla olika utgångslägen så är det ju bara. Välkommen i gänget!

Maria sa...

Hej Monica,
Intressant inlägg! Du gör plötsligt helt om och bara totalfaller för en dator du inte visste att du ville ha, så roligt med något helt oväntat i din blogg :)

Jag har också länge suktat efter en handväske-liten bärbar dator precis som den du pratar om, men skulle du allvarligt kunna tänka dig lägga 29 999 kr på en liten dator?

Heja köpstoppet!! (säger icke-köpstoppande Maria som på lunchen "inte kunde låta bli" att köpa lite nya scrapbooking-blommor för 64 kr ;)

Monica sa...

Maria, aj aj, är min blogg så förutsägbar?!? Får ta ut svängarna lite mer då... Tror att energin dalade en smula i värmen men nu har jag fått nya krafter i AC-luften på kontoret. Förtydligande i siffror: 2990:-. Hajjar du att jag blev sugen? :))

Maria sa...

2990 kr??? HRM...*börjar kika i sin egen plånbok*

;)

Monica sa...

Maria, nu fick du nåt att fundera på... En köpstoppare har alltså inlett en oskyldig stackare i shoppingfrestelse... Hm.

Hanneles paradis sa...

Det finns ju skapliga saker nu för en tusenlapp,
om man har tillgång till trådlöst.

Jag nöjer mej med en anteckningsbok i handväskan.

Jenny sa...

Vilken rolig inlägg! Den måste jag bara kommentera! Det där små datorerna är inget att ha. Ergonomiskt är det väldigt dåliga, skärmen är för liten och utrymmen för tangentbordet lika så. Om du tänker på hållbarheten kommer den inte heller att leva lika långt eftersom hårdisken har väldigt lite plats...man får inte i så mycket och man kan inte heller ha många program i den heller så vad skall man använda den till? en bärbar dator har en kortare liv en en stationär, jag har dock en bärbar för att den tar mindre plats. Skall du köpa en bärbar köp en som har bra prestanda och tänk igenom vad du behöver den till. Från apple har du ultra thin bärbara datorn, visst är priset saftig nu men vänta ett år och då får du bra prestanda till bra pris eftersom konkurrenterna kommer att haka på och snart kommer alla bärbara datorer att se ut så. Köp aldrig när en sak först kommer ut, vänta lite för då får du bättre kvalité, vilket ofta också innebär bättre hållbarhet. Är du fortfarande lika sugen på den? behöver du den verkligen?

Monica sa...

Jenny, jag är precis lika sugen. Och jag får väl skämmas och berätta att jag HAR en skitbra laptop som jag köpte innan jul... Hur bra prestanda som helst och den har allt... Den där lilla ska jag bara ha till att ta med mej, surfa, maila, skriva nåt dokument och nåt inlägg i bloggen och så. HELT onödigt men ack så läckert! Innan mitt köpstopp är slut så kommer en uppsjö av mina arbetskamrater att ha skaffat sig en sån och dessutom utvärderat noooooga, jag jobbar på ett IT-företag... Och vi får se, du kanske har rätt!