Ännu en afton vid Mjörn

Photo by me
Ikväll är det en fantastiskt vacker solnedgång. Igen. Den ena är aldrig den andra lik och faktum är att man aldrig tröttnar på dessa naturens fyrverkerier. Idag har det åskat en smula och kommit några regnskurar så luften är syremättad. Får se om det blir mer imorgon, det känns inte riktigt upprensat liksom.

Idag ramlade vi in på ett lite udda diskussionsämne på fikarasten på jobbet. Hur det nu gick till. Sockiplast. Minns ni dom? Har ni över huvud taget upplevt dem? En hudnära fotbeklädnad som man hade i gymnastiken som ämnet idrott hette förr i skolan. Det yngre klientelet såg ut som UFO´n när vi något mer till åren komna började ventilera detta ämne... Och, titta vad jag hittade! Sockiplastens vänner! Sockiplasten lever alltså, vem sjutton kunde tro det???

Suget efter den urläckra laptopen har lagt sig en aning. Gött. Men bara lite... Jag tackar köpstoppet idag också!

Kommentarer

Maria sa…
Sockiplast!! Klart jag minns, de var ju oumbärliga när man var liten. Kul med länken till sockiplastens vänner :)
Monika sa…
Hej Monica,Maria m fl... idag hörde jag en dikt av Czeslaw Milosz "Gåvan" på Dagens dikt p 1 fem i tolv, som handlade preics om det vi skriver om här.. att vara tacksam för vad lite man faktiskt behöver, egentligen.. och jag känner förväntan inför att jag nu på fredag ska praktisera KÖPSTOPP i ett halvår till att börja med.. jag har idag handlat en liten kassabok, ngr fina pennor att skriva med.... och ngr förbrukningsartiklar typ; diskborste, toaborste och det var riktigt roligt att SÅDÄR "medvetet" gå runt i affären och tänka att det här behöver jag nu.. inte bara slöhandla, för att.... återigen; tack för inspirationen allihop... vi hörs, Monika m k
Monica sa…
Monika, jag planerade inte mitt köpstopp alls, det bara kom plötsligt en söndag då jag läste i "Lev enklare" av Giséla Linde (rekommenderas varmt!), dagen innan hade jag inte en tanke åt det hållet... Det gick rätt bra det också men det låter roligare att planera lite som du nu gör! Lycka till! (Kan man inspirera till en egen blogg också kanske...?)
Monika sa…
Hej igen. Jag är en väldigt spontan mnsk, för spontan ibland tycker jag själv. Därför känns det extra roligt att just förbereda sig såhär. Jag kommer att göra ett undantag och det är två par skor. Inte för att jag är skofantast, utan därför att jag faktiskt har ont om skor. Har problem med fötterna och ska vara noggrann när jag köper skorna. Så det är också planering med det. Att vara, försöka vara medveten när man/jag gör sina val. Det känns som om tillvaron blir mer nyanserad, går att urskilja. Allt blir/är inte en grå massa som flyter ihop.... som om man är ett offer för omständigheterna. En robot som bara uppfyller sin funktion som konsument.... hej svejs, Monika m k
Anonym sa…
Den vackra Mjörn fodrar en vacker vals.Här kommer min version av den.

http://www.youtube.com/watch?v=LnZ-4uQV5Ss&feature=youtu.be

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar