Lönedags

Så var det påfyllt på lönekontot igen. Lönedag. Känns verkligen annorlunda sen jag började köpstoppa. Förut har jag ofta spanat in ett eller annat som jag ville köpa och när lönen kom så kände jag mej lite "tät" och spenderade glatt några spänn på nåt onödigt. För onödigt var det så gott som alltid. I alla fall dom där pigga-upp-sig-köpen. Nu betalar jag räkningarna, tänker efter hur mycket pengar jag kan tänkas behöva till sånt där som man inte kommer undan, stoppar helt enkelt undan resten och sen glömmer jag alltihop. Och räkningshögen är knappt nån hög nu för tiden. Gött. Faktum är ju dock att en hel del man handlar nu för tiden (ja, inte just nu då) resulterar i ett inbetalningskort, hamnar i räkningshögen och sen tycker man att man har mycket "räkningar". Och så är det egentligen en massa ren konsumtion som man försöker gömma bland el-, bensin- och telefonräkningar. Det märks skillnad nu!

Kommentarer

jag märker att barnen flyttat :)
Molly sa…
hej monica! tittar in för att önska dig en riktigt underbar tisdag :) hoppas att du har sol hos dig:) kul att du tycker att du har kommit igång med matlagningen igen :) ha en underbar dag nu och ta hand om dig! kram
det låter bra, jag har precis haft den första insättningen nu under köpstoppet och än så drar det lite när man tänker på vad jag skulle vilja ha... men vilja av stål :)
Monica sa…
Hannele, jag kan tänka mej det. Har några år kvar.
Molly, dottern är chockad, det blev t o m lite äpplemos i söndags!
Vinglafram, bit ihop!
morsan sa…
Har också sett att högen med "räkningar" minskar. Härligt befriande! Fanns pengar kvar när den nya lönen kom, DET var en skön erfarenhet. Låter som om jag skulle vara ett fall för Lyxfällan men så är det ju inte. Det är bara de där små, "oskyldiga" utgifterna som äter stora hål. En tidning att läsa på tåget, en chokladbit för att det är så jobbigt på jobbet. Sammanlagt bara onödor!
Monica sa…
Morsan, jag håller med. Jag är heller ingen shopaholic men det är det där med många bäckar små... Men jag unnar mej mörk choklad ibland... Mat? Medicin?
morsan sa…
Mörk choklad är definitivt medicin...fniss! Både för kropp och själ. Mycket nyttigt!

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar