Alingsås Tidning - Veckans Blogg. Och namnbyte som makeover?

Den kommande veckan skall jag skriva Veckans Blogg i Alingsås Tidning. Jättekul och lite pirrigt! Det kommer givetvis att bli ett eller annat inlägg om köpstopp och även om andra ting, säkert en del med lokal anknytning. Kanske nån liten välriktad snyting hit eller dit, får se vilken inspiration som dyker upp under veckan... Var dessutom med i senaste pappers-AT med en artikel om mitt köpstopp. Jisses, en blir ju änna linslus snart, hade ju också nästan två sidor om köpstopp och downshifting i TTELA (Trollhättans Tidning...) i oktober, men det har jag mörkat med hittills... 

Såg i Aftonbladet att det är fler personer än någonsin som vill byta namn, hela 7400 ansökningar hittills i år. Varför? Ännu ett sätt att uppgradera en bit av sitt skal? Eller ett sätt att känna större glädje i livet, knappast. Och vad blir skillnaden, egentlingen, om man heter Silfwerflyckt istället för Andersson mer än att de flesta kommer att stava ens namn fel? Har aldrig hajjat det där, kan nån förklara?

Kommentarer

Åsa! sa…
Kul med gästblogg! Det kommer att bli succe´!
Anki sa…
Kul med bloggen och artikeln var också bra!
Monica sa…
Åsa, vi får väl se...
Anki, tack!
Vilken TUR att du lämnade en kommentar hos mig så jag hitade hit:-)) Vi är visst väldigt lika du och jag. Enkelt leverne, miljövänligt tänk och ett fantastiskt bra liv:-)
Hej Monica, spännande och roligt att höra om strävan mot mindre miljöpåverkan! Angående namnbyte, hur ställer du dig till att byta ut "hållbar konsumtion" mot "hållbar livsstil"? Då får du i större utsträckning med de stora miljöbusarna persontransport, energi i bostaden och kanske även lite vidare perspektiv på maten.
Vad roligt! Du är så duktig att skriva så det är en fröjd att läsa dina inlägg. Vad bra att fler får möjlighet att ta del av dina klokskaper. Var inne och läste i Allingsås Tidning också. Det kommer du att klara galant. Ser fram emot en spännande och innehållsrik vecka från dig (hoppas jag inte sätter för mycket press på dig nu ;-)...).
Allt gott till dej och en förhoppning om en alldeles fantastisk vecka!
Malin sa…
Hej Monica! Tre grattis blir det åtminstone; Till dig såklart, till oss andra som får läsa dig någon annanstans också, till tidningen som hux flux får åtminstode några fler läsare! Lycka till, det kommer att bli jättebra!
Martin sa…
Grattis Monica. Jag hör väl till de få här som även får möjligheten att även läsa bloggen i papperstidningen. Din introduktion och sammanfattning av vad köpstopp innebär för dig var hyper.
Monica sa…
Fritt ur hjärtat, det har inte alltid varit så och jag har allt en bit till att vandra!

Johan, DET namnbytet går jag gärna med på!

Ulrika, oj oj oj får se om jag lyckas sju dagar i rad...

Malin, tack tack och tack!

Martin, det är bara idag den finns i papperstidningen, sen är det nätet som gäller.

Tack ALLA för alla jättevackra ord, jag blir änna rörd! Får se om jag kan svar upp till inte minst mina egna förväntningar nu...
Martin sa…
Bra skrivet om griser i din tidningsblogg. Här har du ytterligre en vegetarian!
Monica sa…
Martin, jag blir så bestört varje gång jag hör det här med vår dåliga djurhållning. Om man nu vill äta kött så är det inte för mycket begärt att man ser till att äta kött från schysst uppfödda djur.
Martin sa…
Oerhört fina och välskrivna blogginlägg i Alingsås tidning. Du skulle passa alldeles utmärkt som krönikör på någon större tidning.

Särskilt tyckte jag om ditt resonemang om utifrån-och-in-lycka och inifrån-och-ut-lycka, något jag ofta tänker på.
Monica sa…
Herregud Martin, det var stora ord! Tack så mycket, jag blir änna tårögd... Jag tycker det är roligt att skriva och förhoppningsvis är det det som avspeglar sig!

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar