Paulo Coelho

En bok till. Veronika bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho. En ung vacker kvinna som har allt hon kan önska sig tycker ändå att nåt fattas i hennes liv och hon är så olycklig att hon bestämmer sig för att dö. Hon överlever självmordsförsöket och hamnar på mentalsjukhus men hennes hjärta har tagit sådan skada att hon endast har några få dagar kvar att leva. Berättelsen följer Veronika genom dessa intensiva dagar och hennes erfarenheter får henne att stilla undra vad galenskap egentligen är. Och som läsare gör man sannerligen det också. Vad är det att vara normal egentligen?

En kvinna vid namn Mari som har tillfrisknat och vill lämna mentalsjukhuset:

"Jag vill börja leva igen, Eduard. Och begå de misstag som jag alltid har velat begå men aldrig vågat. Möta paniken som kan dyka upp igen, men som bara kommer att göra mig trött, för jag vet att jag varken kommer att dö eller svimma av den. Jag kan skaffa nya vänner och lära dem att vara galna, så att de blir kloka. Jag ska säga åt dem att inte följa manualen för gott uppförande, att de ska upptäcka sina egna liv, önskningar, äventyr och LEVA!"

En av alla läsvärda böcker av denne fantastiske författare!

Kommentarer

Jag gillar verkligen Paulo Coelhos böcker,
har inte läst denna.
Monica sa…
Hannele, den här boken har legat hemma länge för jag trodde det var en tragisk bok och har inte känt att jag orkat med det på ett tag men ack vad jag bedrog mej, den är inte ett dugg tragisk, tvärtom!
Eva sa…
Låter som en tung bok det där..

Tack för tipset om Haloumi. Visste inte att den gick att äta rå också.
Monica sa…
Eva, den är INTE tung, inte alls. Det trodde ju jag också men det är fel fel fel. Prova! Halloumi är gott i sallad också...
Tack för att du besökte min sida, och för din fina varma kommentar,,,ja, visst behövs det ytterst lite av oss ibland för att förgylla tillvaron för både oss själva och andra :-)

Jag har också läst flera böcker av Paulo Coehlo,,,och han ÄR verkligen underbar,,,just den där boken om Veronica gillar jag verkligen,,,det får en att tänka till riktigt ordentligt.
En underbar bok av en underbar författare :-)

Ha de gott´
Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar