Sockerärt

Bild Lord Nelson
Idag blev jag irriterad. Var på ICA Maxi och handlade och blev sugen på sockerärt, tänkte att det måste finnas att köpa nu. Svenska. Trodde jag. Nix pix, det fanns från Kenya och Zambia. Hur fanken, alltså visst måste det finnas svenska sockerärtor att köpa nu?!?!? Kom igen ICA... Kom sen att tänka på en sak till och det är det där att vi numera är vana att äta vilka grönsaker som helst när som helst, det är inte många som är knutna till nån säsong längre nu när vi transporterar hit dem från hela världen. Och hur kul är det egentligen? Man får ju aldrig längta efter nåt och bli glad när det äntligen finns! Blasé... Jämför med kräftorna. Förr var det lite festligt med kräftpremiär och kräftskivor men nu... Visst e de kul med kräftskiva men det är inte samma känsla längre. Kanske dags att vi gör vårt ätande lite säsongsbetonat igen, inte minst med tanke på miljön...?

Kommentarer

morsan sa…
Ja, eller hur? Vi har blivit så bortskämda att vi inte längre kan glädjas åt de naturliga, små glädjeämnena i livet. Har du läst "Den hemlige kocken"? Riktigt bra om man vill veta vad som finns i maten, egentligen. Inte mycket ätbart i matbutikerna.

Fram för äkta, bra och god mat i butikerna!
De gamla trädgårdsmäatarna odlade ju exotiska frukter, i England, i Sverige; persika, melon, ananas, apelsiner i orangeriet... Lokalproducerat, men lyxigt och få förunnat.
Monica sa…
Så klart känns det ju bra att sånt blivit "var mans egendom" men ändå...
man blir van vid att alltid ha ett stort utbud, håller med om att man egentligen borde äta efter säsong...

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar