3 september 2008

Hur klimatvänlig är du?

Med DN´s utsläppskalkylator kan du kolla hur mycket växthusgaser du orsakar och hur klimatvänlig du är. Där ser du också hur du ligger till i jämförelse med genomsnittssvensken och världsmedborgaren. Kalkylatorn känns som det hittills bästa verktyget jag testat för att få ett hum om hur man ligger till med sitt leverne i förhållande till miljön, prova själv! Sen kan man ju ta sådana här tester med den storlek på nypa salt man har lust med men en fingervisning får man helt klart.

3 kommentarer:

morsan sa...

Tänkvärt! Jag som trodde jag var duktig och så är jag bara lite bättre än medelsvensken. Det är huset som är boven. Det är alldeles för stort för en ensam kärring. Ska bli ändring på det vad det lider.

Pumita sa...

Jag ligger under hållbar nivå på boende och bara på en tredjedel av hållbar nivå på mat. Det är mitt resande som förstör alltihop, flygresorna alltså. Det är det som är svårast för mig att avvara. Totalen är inte smickrande!

Monica sa...

Pumita, visst är det frustrerande! Det är skitsvårt att orka vara "duktig" på alla miljöfronter, det är likadant här. Men, "Rom byggdes ju inte på en dag" och du har ju kommit långt jämfört med många andra gissar jag.