Skogstripp

Tog en tripp med svampkorgen idag. I skogen så klart. Det är få platser som skänker sån ro som en härlig gammelskog med mjuk, grön mossa. Inga störningsmoment, allt är bara lugnt och ombonat. Lite svamp blev det också men som vanligt var det mer njutningen att gå där i skogen som var det viktigaste. Sen är det rena meditationen att sitta på altanen och rensa, bara det inte är för mycket... Torkade lite trattisar i min Evermat, en elektrisk torkolla. Är så klart lite kluven till det där med eldriften men den kommer att vara fredad länge, den är fantastisk! 

Kommentarer

morsan sa…
Har också funderat på att skaffa mig en torkapparat men har liksom du ställt mig lite avvaktande till elförbrukningen. Läste lite om Evermat och de påpekar ju helt riktigt att sedan går det ju inte åt en endaste kWh för förvaringen. Då är det ju försvarbart så det förslår. Jag som har en 25 år gammal frys borde nog satsa på torkning istället. Torka på med gott samvete du!
Maria sa…
Åh skogen...skogen!!! (Kan inte uttrycka det i ord!!)
Maria sa…
Det är lite typiskt oss miljökämpar att få lite dåligt samvete över det ena eller det andra, t ex ska jag verkligen använda torkugn med tanke på eldriften.

Det viktiga är att tänka på allt POSITIVT vi miljökämpar tillför den här planeten, istället för att se på det negativa. Jag var nyligen på en föreläsning med en miljövetare som tyckte att vi skulle fokusera på det bra vi gör, sen är ju inte alla perfekta och det spelar ingen roll när vi gör små tabbar eftersom vårat miljöengagemang sräcker sig långt bortom detta!

SLUTA FÅ DÅLIGT SAMVETE - DU ÄR BRA FÖR PLANETEN
Monica sa…
Tack Maria, jag känner ungefär så också!
Och Morsan, skaffa en torkolla...
Vilken mysig bild, det är fint att gå i skogen på hösten. Dottern har torkapparat, hon torkar även annan mat än svamp, även kött.
Monica sa…
Hannele, jag torkar också annat, man kan torka det mesta.
Monika sa…
hej på ER.. jag har skrivit om min el-förbrukning under förra inlägget.. mjölkförpackningar.. kolla gärna där.. hej från Monika m k
Monika sa…
BRA MARIA.. håller med dig.. Man kan tycka vad man vill om Sven Wollter.. men han fick kritik för att han medverkade i reklamfilm och att det då skulle strida mot hans politiska övertygelse, det är var väl ett antal år sedan, men han svarade; Jag har barn att försörja.... det brukar jag tänka på ibland.. jag gör mycket.. jag har gjort mina val.. men det innebär inte att jag ensam är ansvarig för jordens utveckling.. Men många tycker att bara för att man har gjort ett aktivt val.. så ska man LIKSOM stå för allt annat också.. Jag är vegan.. men jag har faktiskt ett par läderkängor, vilket en del tycker är märkligt. Men samma mnsk äter gladligen kött, kör bil... etc utan att själva verka fundera på vad de gör...
Monica sa…
Monika m k, precis så är det. Grejen är ju att även om man är medveten så det knakar så ska man ju också fungera i det samhälle vi har, det är inte alltid så lätt. Jag äter inte heller kött och även jag har läderkängor. Och även jag får höra det. Då brukar jag svara att jag gör det jag kan/orkar och jag är oftast nöjd med det även om det dåliga samvetet tränger sig på ibland.

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar