Motion på recept, FaR

Bild Regina Nuzzo
Vem är förvånad? Ta en rask promenad istället för ett piller och få ett fantastiskt resultat. Tänk, att det skulle sitta så långt inne att få upp styrfarten på det där med fysisk aktivitet på recept, FaR. Men nu rullar det kanske på! Nu står det till och med att läsa i en rykande färsk doktorsavhandling och då måste det väl bara vara sant! Den "nationella rekommendationen" (?) är att röra på sig 30 minuter om dagen, egentligen på vilket sätt som helst. Det är väl egentligen konstigt om inte alla något så när friska människor kan åstadkomma det?

Man har testat att ge människor en ordination av motion i stället för eller tillsammans med läkemedel:

"Vi har fått mycket positiva reaktioner från patienterna. Det är många som säger att de fått ett nytt liv". Ca 65% av patienterna följer det föreskrivna receptet vilket kan jämföras med 50% vid recept på medicin.

Skitbra ju! Slutsatsen måste väl då bli att folk i allmänhet faktiskt hellre rör på sig än petar i sig piller om det valet finns, halleluja!

Kommentarer

Maria sa…
Heja vardagsmotionen! Tänk att nåt så enkelt, billigt och trevligt kan vara en sådan effektiv hjälp =)
Molly sa…
tittar in för att önska dig en riktigt bra lördag:) några planer för dagen?
Ta hand om dig :)
kram kram!
Hannele sa…
ibland är gamla människor rädda för att röra på sej... som förr i tiden skulle man ju inte få gympa, om man hade nåt fel; astma, ryggont, mensont... Idag säger man ju helt tvärtom.
Jajjamän det här med vardagsmotion det är lösningen på mycket!............
Monica sa…
Selma, visst vore det underbart om vi kunde stuva om lite i samhällsstrukturen så att vardagsmotion liksom var inbyggt. Nu går allt ut på att sitta så mycket som möjligt... Tänk ett rullband att gå på i väntrummet hos tandläkaren t ex... Eller en studsmatta på banken...

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar