Julbord

Bild lansmanstorget.se
Snart ser det ut så här. Överallt på nåt sätt. Julbord. När julaftonen väl kommer riskerar det där med julmat att ha blivit totalt uttjatat, såväl i media som i gommen för somliga. Och ärligt talat, har inte de här publika, kladdiga och ibland rent av hälsovådliga julbordstillställningarna som bygger på rent frosseri snart överlevt sig själva? På vårt företag blir vi ibland utbjudna av leverantörer på diverse tillställningar och i juletider finns det t o m dom som går ut med injudan där det utlovas ett garanterat julbordsfritt evenemang. Dessa inbjudningar står högst på listan hos de flesta! Så, det verkar vara dags att hitta på nåt nytt som dessutom behåller eventuellt sug efter julmat ända till, just det, självaste julen!

Kommentarer

Maria sa…
Intressant det där med julbordsfria julbord :)

Håller med dig om att de flesta en pratar med brukar vara less på julmaten långt innan själva julafton. Visst är det trevligt med julmat men inte 4 gånger innan jul.

Om företaget där jag jobbar skulle bjuda på en smakrik ekologisk vegetarisk buffé skulle jag jubla :) (Finns ett café/lunchrestaurang i Umeå som caterar ekologisk vegetarisk mat!)
Maria sa…
Förresten så vore det himla intressant att läsa lite mer om ditt köpstopp, kanske nån sammanfattning av hur det gått hittills?
Monica sa…
Maria, jag har nästan dåligt samvete för att jag skriver så lite om det. Anledningen är helt enkelt att jag knappt tänker på det. Men, jag ska skriva. Snart.
Hanneles jul sa…
Julmat blir aldrig uttjatat, jag älskar det verkligen.
I år blir det ekologisk skinka.
(Enda jag är less på, är folk som suckar över den goa julmaten, redan innan det roliga ens börjat)
Monica sa…
Hannele, jag vidhåller, julbordstjat ibland redan i oktober känns "så där". Och likaså kladdiga julbord på restaurang. Och äter man inte kött så är det ännu mer "så där".
Då ska du äta julbord på Solrosen i Haga.
Monica sa…
Åh, tack för tipset Hannele!

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar