Två månader till köpstoppsstopp

Bild från Agentprovocateur
Jag har börjat fundera på vad som kommer att hända efter nyår. När mitt köpstopp är över. Kommer jag att jubla och shoppa loss som en tokig? Kommer jag att stryka runt på stan utan att våga gå in i en affär för att jag inte vet vad som kommer att hända? Och r jag går in i en affär, kommer jag då att känna mej lika vilsen och malplacerad som en kamel på Grönland? Nej, inget sånt. Jag tror att jag vet svaret. Tror alltså. Det finns ett par saker jag kommer att köpa omedelbums och sedan tror jag faktiskt att det är bra med det. Jag tror INTE att jag kommer att längta efter att gå i affärer eftersom jag inte saknar det ett dugg utan bara tycker det är skönt att "slippa" (man väljer ju faktiskt själv...). Jag kommer fortsättningsvis att betrakta affärer som nåt jag går till endast då jag konstaterat att det faktiskt är nåt jag behöver, ok nån gång kanske man helt enkelt bara vill ha nåt nytt, men inte för att se om man kan "hitta nåt". Bara som rent nöje liksom. Nix.

Sedan känner jag mej relativt övertygad om att jag kommer att planera inköpen väl, vad det sedan vara månde, inga spontanköp mer! 

Vad gäller klädköp, som trots allt är relativt frekvent förekommande, kommer jag att börja botanisera på den ekologiska marknaden. Har faktiskt redan börjat glutta en del på internet och det finns mycket mer än jag trodde! Kolla t ex här. Mitt mål är att handla miljö- och helst rättvisevänligt och mycket mer sällan. Gäller att hitta sånt som faller en i smaken, jag gissar att det svåraste kommer att bli jeans, men det finns. Och jeans är en riktig miljöbovsvärsting, så där gäller det att leta...

Sedan är det det där med böcker. Där lämnar jag inga som helst garantier för något över huvud taget!

Kommentarer

Lolitalotta sa…
Hej, är själv i en, förhoppningsvis, inledning till ett längre köpstopp. En slags förstudie ;-) Det som du skriver du tror kommer hända efter ditt köpstopp, är precis det jag hoppas kommer hända efter mitt. En mer medveten hållning till konsumtion och när jag känner att det är nödvändigt att handla något, välja ett ekologiskt och rättvisemärkt alternativ. Lycka till med slutspurten!
Länkat hit från min sida. Hoppas det är okej?!
Monica sa…
Självklart är det ok! Kul med nya bekantskaper. Skall kolla din blogg också lite senare! Välkommen hit!
Life sa…
Jag köpstoppar till viss del fast utan vilja, hehe. Intressant att läsa din blogg och hur köpstoppet ändrat lite i ditt "tänk". Det har det gjort för mig med även om det inte är helt frivilligt. Nyttigt! Såg att du har en köpönskelista, KUL, hoppas det är ok att jag "lånar idén" och lägger en på min sida =) Ha en fin tisdag!
Monica sa…
Använd min idé så mycket du vill! Ha de gött!

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar