Batteriinsamling

Bild iuj
Naturvårdsverket har nu en hemsida om batteriinsamling och dessutom en egen batteriblogg. Det är viktigt att alla utjänta batterier samlas in men tyvärr är det så att 30% av alla batterier som säljs i Sverige fortfarande hamnar i soporna. 10% av dessa är dessutom direkt miljöfarliga. Läs mer här. Många av de som slänger batterier i soporna tycker att informationen runt batteriinsamling är dålig och Naturvårdsverket lanserar nu en sökmotor där du lätt kan se var du har din närmaste batteriinsamlingsplats. Där finns alla miljöstationer, återvinningsstationer och batteriholkar angivna. 

Kolla widgeten i högerspalten en bit ner, där kan du göra din sökning!

Kommentarer

Åsa! sa…
Vi har lämnat batterier till återvinning i många år. Liksom glödlampor, glas, plast, plåt, papper, uttjänta kläder (!!), metallskrot, elektriska apparater... Sopor är det minsta vi har... Det finns en återvinningsgård här i Klintehamn så det är nära och bra att bara köra ut med ett lass när det börjar bli trångt i förrådet!
Monica sa…
Åsa, det är så det måste vara, enkelt. Så fort det är lite trassligt att fixa med sånt här så vinner minsta motståndets lag rätt så lätt.

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar