Genmanipulerad mat, GMO


Bild Yelah
Har både hört och läst i media, bl a i Sydsvenskan,  SvD, och Sveriges Radio, idag att genmanipulerade ingredienser, GMO, förekommer i vår mat. Men det vet vi inte riktigt. I alla fall inte jag. Tills nu. Trodde i min enfald att sånt fortfarande höll sig en bit ifrån den mat vi äter i Sverige men ack vad jag bedrog mig. Det förekommer i många halvfabrikat och ibland även då det står "Fritt från GMO" på förpackningen och det handlar mest om soja, ris och majs. Som icke-köttätare blir det ju en del sånt. Shit. Numera förekommer det tydligen så flitigt att det är snudd på omöjligt att garantera att maten är fri från GMO. Det är änna läskigt. Jag vill inte äta sånt, ingen vet vad konsekvenserna blir på sikt! Och så handlar alltihop ytterst om att klämma ut ännu mer av den redan slitna Moder jord. Shit igen. 

Tips för att undvika GMO:

- Undvik att äta importerad soja, majs och ris som inte är garanterat GMO-fritt
- Laga mat av råvaror och undvik halvfabrikat
- Köp närodlat och ekologiskt

Jag gillar dom tipsen, GMO eller inte!

Och imorgon är det min sista dag med Veckans blogg i Alingsås Tidning!

Kommentarer

Anonym sa…
Följde länken till tidningen... Trevlig läsning... och trevlig idé av tidningen!
Julklappar - nä, det var länge sedan vi slutade med det... de små får dock fortfarande paket :)
Visst genmanipulering är snuskigt, men jag vet för lite....
Monica sa…
Gubben, skönt att se ett livstecken från dej! Kul att du gillade min tidningsblogg, nu är det dock slut med det. Sista dagen idag. Det är roligt att se ögonen tindra på dom små men dom är oftast nöjda med några få paket, vilket sällan de vuxna givarna är... Barnen drunkar...

Hannele, alla vet nog för lite, även dom som påstår att dom vet. Sånt har visat sig många gånger...
Malin sa…
Med en liten pojk med en genetisk skada har tanken på vad mänskligheten gör med sitt genetiska arv ofta förvånat och förbryllat. Vi bygger verkligen vår egen undergång. Läskigt är det, mycket läskigt! I ekologisk mellanmjölk kommer A- och Dvitaminen från genmanipulerad majs, för att bara ta ett exempel.
Monica sa…
Malin, det finns en bra fråga man allt oftare får anledning att ställa sig och det är varför? Och inte minst när det gäller det här. Dom vanligt är det väl Mammons röst som talar... Det där med mjölken lät inget vidare, jag trodde KRAV stod för att sånt inte fanns. Vi dricker alltid Gammaldags ohomogeniserad mjölk, inbillar mig att den är bäst.

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar