Bastu och vinterbad - igen!


Ungefär så här såg det ut i vattnet i söndags när jag gjorde mitt premiärbad i min goda väns nya vedeldade bastu. Hon hade hackat upp ett skapligt hål i isen vid stegen ner i vattnet men det visade sig att vi var lite större, eller möjligen osmidigare, än beräknat så när man klev ner på stegen blev man liksom sittande på isen och fick trassla sig ner i vaken. Inte bekvämt och inte njutbart. Jag tog tag i saken, tog lite fart och satte mig hårt några gånger på isen - som gav vika. Som tur var! Hur fanken hade det gått annars? Hur kan man komma på att bryta is med en bar ändalykt? Idiot... Men det gick finfint, vi hade ett alldeles underbart bastubad med hela fem (5) bad i det iskalla vattnet, utan trasslande!

Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen: Om ni får möjlighet så prova det här med bastu och vinterbad, det är uuuuuuuuuuuunderbart och man sover som en klubbad oxe efter!

Kommentarer

Hej Monica!
Stegräknartävlingen börjar 1:a februari :) Roligt att du överväger att vara med!
Oj, nu såg jag att du faktiskt anmält dig. Vad kul!
Jag har hört fler vittna om det fantastiska med (frivilliga) vinterbad, men jag har råkat bada ofrivilligt och kommer nog aldrig att pröva den mer planerade sortens dopp!
Monica sa…
Tezzan, jajjamensan jag är med!

Aina, fel ordning... Synd...
Oh ah, blir lite sugen...
Monica sa…
Peace in mind, får du chansen så ta den!
Martin sa…
Jag väntar på att isen ska lägga sig så att jag kan ta mig ut med långfärdsskridskorna, men först bör jag göra en plurröving, också en variant av vinterbad.
Monica sa…
Martin, klokt. Men men mycket tristar variant... Det finns många mindre sjöar i trakten som har fantastisk skridskois!

Populära inlägg i den här bloggen

Vintersådd

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Älskade soptipp