Gråväder och jeansångest...

Grådassigt väder idag. Så här mycket vinter är det här, kom några fjun i natt som piggade upp en smula. Men som sagt, grått, snålblåst och någon minusgrad. Burr. 

Har hemska jeans-dubier. Jag vill verkligen ha ett par nya jeans. Miljövänligt framställda. Och att det finns, riktigt snygga dessutom, har jag spanat in på nätet. Kruxet är bara att det finns inte i den här lilla stan, måste till Göteborg i så fall och hur stor lust har jag med det? Det funkar bara på en ledig dag och då ryker mesta delen av dagen, isch. Alltså blev det ett par skitsnygga som satt som en smäck, traditionellt miljövidriga, från Lindex. Dom ligger kvar i påsen än, har ångets för dem... Har just nu en överläggning med mig själv om att det på nio månader hänt massor i mitt huvud runt sånt här och att verkligheten kanske inte riktigt svarar upp mot de önskemål och krav jag numera tror mig ha. Ibland blir det för krångligt helt enkelt. Det blir inga nya jeans på länge om jag skall stå på mig med det ekeologiska nu. Kanske får jag inse att  jag inte riktigt fixar att leva som jag lär ännu och att jag får göra mitt genom att fråga efter ekologiska kläder i alla affärer, alltid!

Påsen ligger där. Med jeansen i. Vet inte hur jag skall göra...

Kommentarer

Camilla sa…
Jag tror inte att man kan leva upp till riktigt allt som man skulle vilja. Livet kan bli för krångligt då och det blir bara en stressfaktor.

Jag tycker att du ska behålla jeansen och vara rädd om dom så att dom håller länge. Det är ju också att vara miljövän, att inte behöva köpa så många jeans.
Monica sa…
Camilla, tack för stödet! Det är så det känns, man får ha ett mål och jobba sig framåt liksom.
Jag håller med, du överväger och prövar. Det är väl ett delmål om något. Jag hyser stor beundran för din kamp, och känner att jag för egen del får en och annan tankeställare. Du inspirerar, kort sagt!
Lovisa sa…
Jag köpte ett par miljövänliga (alldeles nyuppackade) för en vecka sedan på Lindex. De kanske kommer till din butik också?

Jag vet känslan: jag gick i ett halvår med byxor som hängde halvvägs ner på rumpan (trots skärp!), men hittade verkligen inga jeans. Och så sprang jag på inte bara ett par utan två (kors i taket) förra helgen.

Om du inte orkar leta vidare tycker jag att du ska ta de som du redan har införskaffat.(Som dessutom satt som en smäck!) Ett par byxor är inte hela världen. Man måste titta på helheten. Men om du vill göra något hemifrån kan du skicka ett mail till Lindex och be dem ta in mer ekologiska kläder. (Jag gjorde det förra veckan och ju fler som skriver och frågar desto mer tenderar företagen att lyssna.)
Monica sa…
Peace in mind, jag blir så glad när jag inspirerar någon! Tack!

Lovisa, tack för tipset med att maila till Lindex, skall göra det direkt! Och till några till.

Och jag behåller brallorna, det har jag bestämt nu.
Åsa! sa…
Vad man kan göra är ju att fråga efter i butiker. Sedan kan man ju inte resa hur långt som helst för att hitta miljövänliga alternativ, då blir det ju inte särskilt miljövänligt ändå!
Önskar dig en bra vecka!
Pumita sa…
Du är inte mer en människa - precis som vi andra. Även solen har fläckar.

Behåll jeansen. Det är ju inte miljövänligt att åka fram och tillbaka till Gbg heller. ;)
Monica sa…
Åsa, jag ska vanefråga i fortsättningen! Ha det gott själv!

Pumita, jag har ingen tro på att jag skulle kunna leva ett fläckfritt leverne alls men när det väl börjat snurra i knoppen vill man så mycket! Jag behåller jeansen och planerar en rekognoseringsresa till Gbg framöver. Jag har inte så långt dit så så himla farligt är det inte.
jag instämmer med de föregående. Man är inte mer än människa! Kläder är svårt. Jag byter ut lakan, frotté och underklader. Det är lätt att hitta. Ekokläder har jag hittillsköpt på postorder, det skulle jag aldrig göra med jeans. Om vi alla frågar varje gång vi besöker de större butikerna får vi så småningom resultat:-)
Monica sa…
Fritt ur hjärtat, vi frågar på! Det är säkert viktigare än att vara "exemplarisk" själv!
Johan C sa…
Minns 80/20-regeln; med 20% av ansträngningen kommer man oftast 80% av vägen. Det är de sista 20% som är jobbiga. De sista fem procenten (att bli perfekt) är i det närmaste oändliga.

Man bör då fråga sig vart man lägger sin energi. Ibland måste man till 97%, av någon anledning. Men 80% är ju ändå väldigt bra.
Monica sa…
Johan, tack för den påminnelsen! 80/20-regeln fungerar av någon anledning nästan alltid, vad det än är fråga om!
Maria sa…
Intressant inlägg om ett dilemma som jag tror vi är många som känner igen oss i. Bra idé ju att fråga på butiken efter mer miljövänliga kläder, det ska jag också göra i framtiden. Tänk om en varje gång en gick in i en klädaffär ställde frågan "var hittar jag era miljövänliga kläder?" - vore inte det uppmuntrande för personalen och företaget att höra :)
Monica sa…
Maria, det sättet att fråga är taget! Helt rätt attityd.
Anki sa…
Japp, det är svårt. Jag har också skjutit upp det här med jeans et tlängre ta goch jag bor ju ändå i stan... Jag skjuter upp att handla det mesta nuförtiden vilket inte alltid blir så bra ;-D
Monica sa…
Anki, jag känner igen det där. Det finns numera ett inbyggt motstånd mot att gå in i en affär. Jag får liksom dra ett djupt andetag först... Fördelen är att det sannerligen inte blir några spontanköp! Nu behöll jag jeansen och är jättenöjde med dem. Nästa gång skall jag absolut kolla in ekologiska. Får ta en liten nöjestripp till Gbg helt enkelt!

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar