Goodbye golf!

Snart är vi där igen. Och jag menar hos våren, inte på golfbanan (NexTee=nästa utslag). Det där med golf tycks inte vara min grej längre. Jag var helt uppslukad när jag började spela men de senaste åren har det varit skit med det. Och senaste året har jag inte haft någonting, absolut inte någonting att skylla på. Mer än att jag inte haft lust, det har tagit emot. Golf och jag har ingen bra relation längre. Det är för mycket bråte inblandat. Och konstiga regler. Och ibland en jargong jag inte riktigt trivs med. Och i ärlighetens namn, det finns både billigare, enklare, fridfullare,naturligare, miljövänligare, mer givande och mindre sinnesstämningsutmanande sätt att umgås med naturen! Om det nu är det man vill. Och det är nog det jag vill. I segelbåt eller kajak. Eller bara "on the rocks". Så, golf golf goodbye! Men jag spar klubborna. Så länge. Man vet aldrig. 

Kommentarer

morsan sa…
Ja, visst är det väl så att det går åt en hel del miljögifter för att hålla de stora gräsmattorna fina? Själv har jag aldrig förstått golfen. Man får så mycket motion säger de feta gubbarna som åker omkring i elbilarna...
Monica sa…
Det är lite olika, en del golfbanor kör "miljövänligt". Men som helhet påverkar ju golfbanorna naturen enormt ändå. Negativt. Och visst, motion får man. En runda blir sisådär en mils promenad. Och bil måste man ha läkarintyg för att få hyra. I alla fall i Sverige. Det goda är väl att en himla massa människor som spelar golf hade inte rört sig alls annars. Men som sagt, golf och jag synkar inte riktigt längre.
Kajak är tyst och fint.
Monica sa…
Hannele, jag gick en kurs i somras och är jäääääääättesugen på en kajak nu!

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar