Bild krav.se Kött. Har inte ätit det på 29 år och jag trodde väl inte att jag skulle skriva om det precis. Men så läste jag en artikel i gårdagens GP om just kött, om att köttätande är en mattrend på väg upp. Skit. Tänkte jag först. Men så blev jag ändå lite förtröstansfull efter hand, dels finns det finkrogar som köper hela djur och verkligen anstränger sig för att använda allt , det är väl ändå en god sak i sammanhanget. Sedan har kampanjen "köttfri måndag" börjat ta skruv parallellt med köttrenden. Och i början av året gav Jonathan Safran Foer ut en bok, "Äta djur" (urk ändå...) där han reflekterar över djuruppfödning, vad ett djur är för något och att vi måste ta ansvar för vårt ätande. Kocken Johan Jureskog: "Jag tycker att vi i Sverige måste satsa på det svenska köttet och skapa förutsättningar för en så bra produktion som möjligt. Vi konsumenter måste tvinga bönder och bransch att ta fram bättre kvalitetskött från djur som har levt bra. Men vi kan inte
Kommentarer
För jävligt är det, så klart, men eftersom jag tror på karma, så tror jag inte att de giriga ska räkna med ett liv på en räkmacka under allt för lång tid framöver...
kram
Undrar vilkens huvud som åker imorgon? Inte blir det mitt så mycket vet jag.
LottaM / På resa genom livet.
LottaM, man får utgå från att det finns en hel massa människor på höga poster som har moralen i behåll och inte uppslukats av girighet och fartblindhet men dom får ju i dessa tider hålla i sig ordentligt så att dom inte åker med i "the shitrace".