"Än lever kärringen..."

Bild nyhetskanalen.se
Jag är bara mållös. Marit Paulsen är i farten igen. Sticker ut hakan. Det kunde hon gott låtit bli. (Var fick hon luft ifrån plötsligt igen...) Hennes bestämda åsikt är att det här med ekologisk mat är egoistiskt och att om vi skall kunna förse jordens befolkning med mat så måste vi använda både konstgödning och bekämpningsmedel. Att det är det som är lösningen. Minsta motståndets kortsiktiga lag. Det finns ju faktiskt dom som har kommit fram till motsatsen, dvs att ekologisk odling är det effektivaste på lång sikt. Och inte minst det enda hållbara.

Frågan är om inte bäst-före-datum är passerad för den damen? Det enda jag utan att sväva på målet håller med henne om är att all typ av odling, såväl ekologisk som konventionell, innebär onaturliga ingrepp i naturen. Men inte blir det bättre av att vi tillför sånt som inte har där att göra...

För fanken, se till att hon inte kommer in i Europaparlamentet! Och ni andra folkpartister, hur känns det att läsa sånt här...? 

Kerstin Eikeland skriver i sin krönika i GP idag att det finns andra problem att lösa när det gäller att förse jordens befolkning med mat, nämligen att det måste finnas en vilja världen över att alla ska få äta sig mätta! Frågan är om hon inte där sätter fingret på den ömmaste punkten?

Kommentarer

Birgitta i Sorunda sa…
Det skulle aldrig falla mig in att rösta på den kärringen!
Monica sa…
Birgitta, skönt att höra!
Eric Secher sa…
Monica. Är benägen att hålla med Kerstin Eikeland, Att det inte är så lätt att bedöma om motvalskärringen har rätt.(Att vara motvals är att svära i kyrkan. Har man ett gott syfte är det väl värt respekt ? Är det inte vad vi försöker göra i den Tillväxtförsamligen vi tillhör ?)
Sen håller jag med 100 procent. Att vad det egentligen handlar om är viljan. Den goda viljan. Att komma ur girighetesspiralen.
Monica sa…
Eric, jag har också tänkt i de banorna men hennes sätt att framställa det hela känns huvudlöst. Det är det där med att all typ av odling är ingrepp i naturen. Frågan är väl då om man skall plåga livet ur mindre områden eller ta det den mildare vägen på större? Kan bara inte tycka att det är ok att stoppa i jorden, och därmed oss själva, en massa gifter som ingen mår bra av och hon får det att låta som om det faktiskt är det. Att det rent av är en solidaritetshandling... Och som sagt, alla är inte ens eniga om vad som faktiskt är mest effektivt i långa loppet...
Eric Secher sa…
Monica, jag uppfattar att MP vill ställa på sin spets hur vi skall mätta alla munnar. Inte lätt. Som vanligt kan man hamna i en diskussion om teknik. Tror fortfarande mest på den goda viljan, att komma ur det här träsket där 20% av jordens befolkning konsumerar 80% (eller nåt liknande). Det är så absurt.
Är inte helt säker på kärringen är huvudlös. Sugen på uppmärksamhet kanske ?
Monica sa…
Eric, hon behöver väl det för att få till en comeback. Jag tycker fortfarande att det hon säger nu är plumpt. Hon kan ju passa på att prata om vilken effekt det skulle få att minska köttproduktionen (vilket ord förresten...). Och den goda viljan, ja, den brukar lösa det mesta. Och 80/20-principen, den håller förvånansvärt ofta. När det gäller nästan vad som helst. Har nån forskat på varför månne?

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar