Lite köpstoppöver-summering

Nu har det gått 3,5 månader sedan jag slutade med mitt köpstopp. Och hur känns det nu då? Jo, nog har jag handlat en del saker, vissa som jag liksom "samlat på mig" under köpstoppet och som jag införskaffade tämligen omedelbart efter nyår och vissa som dykt upp efter vägen. Så nog har jag spenderat pengar alltid. 

Det som kvarstår till nästan 100% sedan köpstoppet är att jag inte spontanhandlar. I stort sett inte alls faktiskt. Det har hänt vid ett tillfälle hittills, jag kunde inte motstå en USB-lampa till laptopen för 29 spänn. Det är sådana där fiffiga smågrejor som kan få mig på fall... 

De köp jag nu gör är väl genomtänkta och övervägda och har ett tydligt ändamål. Inga "kul-att-ha-grejor". Inga nyinköp bara för att köpa nytt så länge det finns något befintligt som fungerar tillfredställande. Dessutom kollar jag gärna secondhand-marknaden i första hand.

Visst har det hänt att ett akut sug dykt upp när jag fått syn på "något"  men numera är det inte alls svårt att fnysa åt det.

Den stora vinsten med köpstoppet är att de köp jag gör numera gör är väl planerade och inte styrda av stundens infall!

Kommentarer

Susanne sa…
Hej. Hörde dig på radio idag och blev riktigt glad över ditt initiativ och över att ha hittat ytterligare "en som jag". Kul och viktigt att du delar med dig av dina erfarenheter. Kommer att följa din blogg med stort intresse. Ha en riktigt skön sommar.
Susanne i Vessigebro
Eric Secher sa…
Hej. En till som hörde dig på radio. Lycka till !
(www.ericsecher.blogspot.com)
Monica sa…
Susanne, vi blir fler och fler, det märks tydligt!

Eric, trevlig blogg du har, jag tog
mig friheten att länka till dig...

Välkomna hit båda två och välkomna tillbaks!
Eric Secher sa…
Monica, tack !
Synd du inte var med i radiostudion imorse, Simon Matti förstod inte riktigt din poäng.
Monica sa…
Eric, han kanske förstår om han grunnar lite på det. Hoppas det fanns andra som gjorde det!

Populära inlägg i den här bloggen

Vintersådd

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Älskade soptipp