Ombord på Rainbow Warrior

Igår var jag ombord på Greenpeace flaggskepp Rainbow Warrior som just nu ligger vid Stenpiren i Göteborg. Det var väl organiserat med små grupper som guidades runt av Greenpeace-volontärer. Det var roligt att se allt det där på riktigt som man bara sett i media annars. Och känslan är liksom wow, dom gör verkligen något. På riktigt. Mycket verkstad liksom. Och jag känner mig nöjd att jag stöttat dem i en herrans massa år.

Detta är Rainbow Warrior II. Ettan sänktes, som väl många kommer ihåg, av franska underrättelsetjänsten 1985 då hon låg i hamn på Nya Zealand. 

På tisdag lättar hon ankar och sätter kurs mot Fladen och Lilla middelgrund utanför Hallandskusten. Dessa områden är klassade som Natura 2000-områden, det vill säga områden i Europa som skall bevaras för att säkra att skyddsvärda arter och livsmiljöer finns kvar på lång sikt. Myndigheterna har haft sex år på sig att skydda ovanstående områden men misslyckats. Nu ska Greenpeace hjälpa myndigheterna på traven och sätta P för det värsta hotet emot växter och djur i det här området - bottentrålningen. De kommer att dumpa stora granitblock på havsbotten för att på så sätt hindra trålningen. 

Ombord källsorteras det givetvis. 

Imorgon, annandagen, finns det ytterligare en möjlighet att gå ombord på fartyget. 13-17 är tiden då också.

Kommentarer

Källsortering fanns även på fjällstugor.
Monica sa…
Hannele, glädjande nog dyker det upp lite överallt nu för tiden!

Populära inlägg i den här bloggen

Vintersådd

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Älskade soptipp