God morgon...

Bild kvp.se
... är en daglig rubrik i Göteborgs-Posten. Den finns på bästa plats på förstasidan, högst upp. Där brukar stå nåt kort, kärnfullt, kuriost, annorlunda, ja, helt enkelt något som är kul att läsa. Jag kan bara inte, i dessa finanskristider, undanhålla icke-GP-läsare dagens God Morgon:

"En fem år gammal papegoja har visat sig vara smartare än andra investerare i en Aktietävling, enligt en aktietävlingsarrangör. Papegojan Ddalgi från Papua Nya Guinea tog bronsmedalj i den sex veckor långa tävlingen. Ddalgi, som betyder jordgubbe, tävlade mot tio aktieinvesterare. Samtliga fick starta med 60 miljoner won i virtuella pengar. Investerarna fick välja vilka aktier de ville, så även papegojan, som valde aktier med sin näbb. Bara två tävlande slog Ddalgis resultat med en vinst på 13,7 procent."

Ja, vad ska man säga...?

Kommentarer

...klok som en papegoja?...
Monica sa…
Peace in mind, ja inte som en börsexpert i alla fall... :-)
peppen-Maria sa…
*ha ha ha* Det är bara att skratta :)
Monica sa…
peppen-Maria, ja visst e de lite kul!
Nu har jag äntligen svarat dig på min blogg ang hemslöjd.
Hälsar en långsam bloggare som dessutom datafastar på helgerna.
Monica sa…
Martin, då ska jag läsa. Och helgerna kan man ju ha till annat!
Det är ju underbart. Skönt att få bevis för att det inte är nån idé att sätta nån större tilltro till aktiefonderna bara för att det sitter gubbar och väljer åt en (om det ens ÄR gubbar, det kanske är papegojor numera?) :-)
Åsa! sa…
Kanske något att fundera på för de som tar hand om våra pensionspengar, och tar tämligen bra betalt för det! Ett lotteri, det är vad det är!
Monica sa…
Cicci, papegojor verkar ju klara det här bättre så det är det nog inte... Det säger en del om det där spelet...

Åsa, precis. Lotteri är vad det är. Dyra lotter ibland...

Populära inlägg i den här bloggen

Framför våra fötter

Trivsamma trästan!

Kött...