Kommunen ställer till äggröra på Planeten

Lovisa med Bror på bild
I 23 år har det gått att köpa ägg från glada hönor i den lilla ekobutiken Planeten i Alingsås. Och det är inte bara hönorna som är glada, det är kunderna också. Ända till nyss då Miljö- och hälsoskydd i kommunen kom på att det i butiken såldes ostämplade ägg, icke packade i ett äggpackeri. Färska ägg som hämtades varje dag hos Bror i Hol och landade direkt i butiken. Och snabbt hamnade hos nöjda kunder. Ajja bajja...!

Nu är det så att det är ok att sälja ägg, värpta av egna hönor, på lokal marknad. Så, vad gjorde de på Planeten? Jo, de köpte hönorna av Bror, lät dem bo kvar hos Bror, hämtar som vanligt äggen varje morgon och säljer dem på en "lokal marknad" utanför butiken. Yippee!

Men, säg den glädje som varar. Nu har kommunen hittat nån liten klausul i lagtrasslet så nu är saken under luppen igen. Livsmedelsverket skall nu reda ut vad det innebär att vara "primärproducent", något som krävs för att man skall få göra som de gör på Planeten.

Och visst, lagar är till för att följas och de skall gälla alla. Men varför skall kommunens tjänstemän ställa sig frågan hur dom skall kunna stoppa försäljningen med stöd av lagen, varför inte istället ställa sig frågan hur man skall kunna tillåta den, också med stöd av lagen? Åklagare eller försvarsadvokat... Det handlar om attityd, synsätt och sunt förnuft...

Och jag känner mig övertygad om att Brors ägg är oändligt mycket harmlösare än väldigt, väldigt många livsmedel som säljs fullt lagligt i dagligvaruhandeln... Med en jädrans massa skit i...

Det positiva är att Planeten har fått ofantligt mycket gratisreklam av detta, grattis till det i alla fall! Problemet är att hönorna skulle behöva värpa många fler ägg än vanligt, efterfrågan på dessa ägg har ökat dramatiskt.

Kommunen har blivit tvungen att lägga ut texten i frågan på sin hemsida eftersom dom blir nerlusade med frågor m m.

Alingsås kommun, kom igen nu och tänk lite kreativt...

Kommentarer

Nån nyanstäld? Finns väl värre "brott"?
Åsa! sa…
Nog är det lite märkligt vad endel kan spilla sin energi på. Måste vara en fantastisk kommun som inte har värre bekymmer...
Va fan. Är det på riktigt detta? Säg att du hittat på alltihop. Jag blir så TRÖTT!!!!
Daniel sa…
Ush så löjligt av dem!

Kreativitet tack ja!
Monica sa…
Hannele, man kan tycka det...

Åsa, "skjuta mygg och svälja kameler" passar förmodligen bra här!

Koldioxidexperiment, sorry, det ÄR sant! Och jag blir också trött som attan.

Daniel, vi får sätta vårt hopp till att Livsmedelsverket är lite kreativa istället!
Anonym sa…
Detta är exakt samma fyrkantiga byrokrattänk som alla kommuner, landsting och massmedia lider av. Dom tror att byrokrati och djävulskap är något positivt. Detta är samma tänk som när Socialstyrelsen på Gotland tog barnet från familjen Johansson när dom satt på planet och skulle flytta till Indien den 25 juni 2009.

http://dominicjohansson.blogspot.com
http://ceejohansson.wordpress.com

Det finns nog en anledning att massmedia inte tar upp detta fallet, dom är en del av det destruktiva systemet som sakta men säkert förstör allt i sin väg. Medvetna inom massmedia vet att när man skrapar på ytan, mer än Toblerone och fakturafusket i Göteborg så förlorar dom jobbet illa kvickt. Korruption älskar makt.

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar