9 augusti 2010

Min nya älskling!

Jag har en ny älskling. På tomten. För trädgård kan man inte kalla marken runt huset för ännu. Det är en vääääldigt typisk naturtomt som i sakta mak håller på att ändra karaktär lite här och där. Inte så att det där med naturen skall stryka på foten men lite mer organiserade odlingar har så sakteliga börjat ta form. Och det som häpar mest just nu är roooooooooosor! Så vi gräver ner rosor för glatta livet. Får nog ge Wij Trädgårdar i Ockelbo den största "skulden" för denna nya giv i tillvaron, åk gärna dit, det är en mångfacetterad och fantastisk anläggning!

Och det finns en plan, jo då. I den planen ingår bl a att inte bara gräva ner saker utan även gräva upp. Parallellt med nedgrävningen av rosor pågår alltså uppgrävning av små men ack så motsträviga ekrötter. Det är ett slit. Minst sagt. Men jag har gått här och klippt den där skiten i mer än 20 år nu, känner att jag kommit till vägs ände beträffande ekar på tomten, de får ge plats för en spirande rosenträdgård!

Min älskling är rosen ovan, en klätterros som heter Penny Lane. Och som säkert kommer att få konkurrens från många rosor framöver. Men just nu är det den som funnit sig till rätta illkvickt och blommar för glatta livet. Visst är den ljuvlig?!

Som kontrast då, ekrötterna:

Inte lika kul...

4 kommentarer:

Martin sa...

Jag har en vän som också är galen i rosor. Förra försommaren visade han sin häck som bestod av ett femtiotal rosor. Insekterna surrade överallt i denna romantiska häck. Vi fick vara helt i fred där vi satt och fikade strax intill.

Monica sa...

Martin,
win-win för alla liksom!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Wij är underbart, rotskulptur kan bli fin med klätterväxter, kaprifol...

Monica sa...

Hannele,
jag har ändrat mig om rostiga grejor - det kommer nog att bli lite sånt...!