Kärnkraft - nej tack. Fortfarande.

Jodå, jag hade en sån här knapp då det begav sig. Då vi folkomröstade om kärnkraftens vara eller icke vara. Och svaret blev att den skulle avvecklas - "med förnuft". Vad det betydde, och betyder, vet vi fortfarande inte...

Läs kloke Göran Rosenbergs artikel om kärnkraft och moral här. Och jag tror jag passar på att återigen slå ett slag för hans bok "Plikten, profiten och konsten att vara människa". Klokbok. I kvadrat.
.

Kommentarer

Då vi folkomröstade om kärnkraftens vara eller icke vara

Nej, du fick rösta om kärnkraften skulle läggas ned, om den skulle läggas ned, eller om den skulle läggas ned snabbt.

Och svaret blev att den skulle avvecklas - "med förnuft". Vad det betydde, och betyder, vet vi fortfarande inte...

Tja... vad sägs om följande hållpunkt?

- Vad vi än gör skall resultatet inte bli en sämre situation med högre risker än om vi har kärnkraft.

Känns det som att detta är förnuftigt? Svara på den frågan så fortsätter vi dialogen sedan.
Monica sa…
Michael, "med förnuft" är en definitionsfråga som kan få lika många olika definitioner som folk som gör dem. För min del är "med förnuft" i det här fallet ungefär "blixtfort". Bättre att vi anpassar oss efter den energi vi kan framställa på ett på hållbart sätt än att vi försöker framställa energi som skall täcka inbillade behov. Men det här vet du ju redan att jag tycker.
Åsa sa…
Länge sedan jag var här hos dig Monica, trevligt att vara tillbaka! :)

Hoppas vi får vara med ännu många år till för jag tror att det kommer att hända mycket på energifronten och det ska bli intressant att se vart åt det bär.
Monica sa…
Åsa, välkommen tillbaks! Jag skall försöka få upp inläggsfrekvensen en smula så att det finns nåt att läsa, har varit lite glest mellan inläggen länge nu om man säger så. Jag tittar allt in till dig ibland! :) Och jag tror också att det kommer att hända grejer på energifronten.
För min del är "med förnuft" i det här fallet ungefär "blixtfort". Bättre att vi anpassar oss efter den energi vi kan framställa på ett på hållbart sätt än att vi försöker framställa energi som skall täcka inbillade behov.

Det där låter i mina öron ungerfär lika "förnuftigt" som att jag en dag skulle komma hem till min familj och säga "Jag tycker vi skall dra ned på våra kostnader, så jag har sagt upp mig med omedelbar verkan.... bättre att vi får anpassa oss till vad vi *egentligen* har för pengabehov istället för vårt inbillade behov".

...d.v.s. inte vettigt alls utan helt vrickat.
Monica sa…
Michael, vi behöver alla nagelfara vår livsstil, våra vanor och inte minst ovanor. Där finns mycket "vrickat" att hitta, dvs mycket som inte sker i samspel med den natur som vi, trots att alldeles för många gärna vill bortse från det, ingår i och är helt beroende av. Eftersom kostnader och påverkan på naturen hänger ihop så är det ett alldeles utmärkt förslag att se över sina kostnader.
Vad sägs om att se över kostnaderna innan man klipper halva inkomsten? Att kapa halva inkomsten innan man säkrat det är inte alls att agera "med förnuft".
Monica sa…
Ditt eget förslag - bra när man kan ändra sig innan det är "för sent"! :)

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar