Arenornas glada dagar

Bild gbg.yimby.se
Scandinavium är för litet, för litet för vad då? Man vill bygga en ny jättearena i Göteborg. Också. Har det inte gått inflation i just arenor? Och dom skall helst vara så stora att det alltid skall finnas plats för några personer till. Är det verkligen så smart? Blir inte evenemangen liksom urvattnade då, om det aldrig riskerar att bli utsålt och om det istället alltid finns stor risk att det bara blir halvfullt? Och hur kul är det? Finns det inget annat att satsa pengar och kraft på, nåt nytänkt, nåt vad då?

Köpcentra... Arenor... Vad gör man med dem när dessa fenomen blir "omoderna"? När vi så att säga återvänder till naturen som vi så effektivt alienerar oss från nu? Undrar...
.

Kommentarer

Åsa! sa…
Ett tag byggdes det kongresshallar. Förr byggdes det storslagna kyrkor. Antar att vi människor har ett behov utav det storslagna :)
Åsa! sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
tja, dom stora stjärnorna är dyra... Göteborg är väldigt stor evanemang-stad med många hotell, inbringar mycket pengar och ger många arbetstillfällen. Synd att Stockholm ska få allt...
Molly sa…
hej monica!
vill bara kolla in och önska en fortsatt bra sommar :) kram
Maria sa…
Tänk så häftigt om det istället anlades ett stort grönområde med en gignantisk vacker romersk amfiteater, med gratis teateruppsättningar och annat :)

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar