Alternativ vetenskap?

Vetenskap är det finaste som finns, och helt oomkullrunkeligt (detta fantastiska ord...) Tycker många. När skall det gå över? Jag blir så trött... Är man docent hit och dit så VET man hur saker och ting ligger till. Det är det som är VETenskap. Grundat på forskning. Som är grundat på ett antagande. Som alltid är rätt...?

Jag känner många som blivit hjälpta av homeopatiska preparat och andra "alternativa metoder" där skolmedicinen stått sig slätt så varför, varför, varför dessa försök till förlöjligande? Varför kan inte folk få välja? Och i de fall det nu är den s k placeboeffekten som gör verkan - vad är det för fel med det? Metoder som får kroppens eget system att trots allt ta hand om ett problem borde väl i rimlighetens namn vara bättre än att en främmande substans gör det - eller?
.

Kommentarer

Placebo är effektivt, homeopati är mycket av det, helt ok om folk blir bättre. Akupunktur tror jag på på riktigt (eftersom sonen kan :)
(en släkting blev lurad på massa pengar, för han skulle sälja homeopatiskt vatten på flaska..)
Peppen-Maria sa…
Väl skrivet!
Om du har några plastpåsar till övers och vill vara med och försöka vinna ett hemmagjort färgglatt plastpåsedraperi så kika in på peppen.wordpress.com innan sista augusti :)

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar