Kött...
Bild krav.se
Kött. Har inte ätit det på 29 år och jag trodde väl inte att jag skulle skriva om det precis. Men så läste jag en artikel i gårdagens GP om just kött, om att köttätande är en mattrend på väg upp. Skit. Tänkte jag först. Men så blev jag ändå lite förtröstansfull efter hand, dels finns det finkrogar som köper hela djur och verkligen anstränger sig för att använda allt, det är väl ändå en god sak i sammanhanget. Sedan har kampanjen "köttfri måndag" börjat ta skruv parallellt med köttrenden. Och i början av året gav Jonathan Safran Foer ut en bok, "Äta djur" (urk ändå...) där han reflekterar över djuruppfödning, vad ett djur är för något och att vi måste ta ansvar för vårt ätande. Kocken Johan Jureskog: "Jag tycker att vi i Sverige måste satsa på det svenska köttet och skapa förutsättningar för en så bra produktion som möjligt. Vi konsumenter måste tvinga bönder och bransch att ta fram bättre kvalitetskött från djur som har levt bra. Men vi kan inte äta kött så ofta som vi gör utan när vi äter så ska vi se till att det är en bra råvara som vi äter."
Precis så. Om man skall äta kött.
.
Kommentarer
Att kunna välja vad man ska äta eller inte är väldigt få förunnat. Att vi slänger mat tycker jag är ett större problem än att vi äter kött.
Hälsokick, det gäller att hitta sin egen agenda och kunna stå för den något så när. Perfekt är inte lätt att vara - vad det nu är...
och mycket klokt sagt av Onkel Olof att värre att slänga... som Marit Paulsen skrev i Lurad av laxen; helt meningslöst att producera ekologiskt om vi ändå slänger... Nu slänger man var 4:e morot, för att dom inte är RAKA!!!!