Oj oj oj...

...nu var det längesedan... Jag borde verkligen skriva lite mer ordningsamt om mitt "alternativa köpstopp". Jag har inte gett upp eller så, nej då. Det är mer så att det knappt är en utmaning än så länge. Nästan allt går att lösa med begagnat eller egen tillverkning. Eller framförallt att helt enkelt låta bli.

Jag har hittills gjort ett undantag från köpstoppet och det skulle jag kunnat komma undan genom att låta mannen förtvivlas vidare över blommor som brinner upp och möbler som bleks, allt i vårsolens skarpa strålar. Då hade ju han köpt de persienner som jag nu valde att krypa till korset och köpa. Men vad hade blivit skillnaden?

Det hade så klart varit möjligt att sno ihop nåt själv, av tyg eller så, men det är bara att konstatera att ibland finns det överlägsna lösningar som är helt omöjligt att ens komma i närheten av med egen tillverkning. Så jag kröp...
.

Kommentarer

Onkel Olof sa…
Jag har blivit tvungen att ta bort en del persienner hemma för att de var gamla och utslitna. Märker väldigt lite skillnad måste jag säga...
Åsa! sa…
Vissa saker är helt enkelt bättre som köpta! Våra persienner är från husets byggnadsår, 1972, och jag har nog bytt ut vartenda persiennsnöre vid det här laget, fy så trist det är!!! Just nu gäller det ett fönster i sovrummet där persiennen varit nere hela vintern för att jag inte velat ta isär fönstret när det varit kallt ute, men snart så, ska jag komma till skott :)
Biggan sa…
Plåga dig inte för detta. persienner är överlägset bäst!Vissa saker kan man helt enkelt inte pruta på...
Monica sa…
Olof, då kan det inte vara sydvästläge på de fönstren...
Åsa, jag kör såna där man hänger på insidan. Skall nån gång bytas ut emot markiser tänker jag mig, det är såååååå himla bra!
Biggan, som jag skriver ovan så är det markiser som hägrar nån gång "i framtiden", det har jag så jättebra erfarenheter av. Men det kostar ju en vacker slant. Persiennerna fungerar så jättebra så länge och dom behövs verkligen!
själv har jag levt några decennier utan...
Monica sa…
Hannele, vad bra då kan du säkert komma med nåt fiffigt tips på hur man klarar växterna, möblerna och dessutom håller värmen ute en smula utan att "stänga in sig"! (Och fortfarande - markiser är oslagbart...)

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar