Ät mindre kött

Jag har ingen egen bild, vill inte ha någon, på kött så jag lånade från Sydsvenskan... 
Hörde på radio att Sverige ligger fyra på köttkonsumtionslistan i världen. Före oss finns USA, Australien, Brasilien (inget av dessa är förvånande) och så då Luxemburg. Inte så smickrande för oss precis. Har hört nånstans att den största tjänst man kan göra miljön är att sluta äta kött så ett litet ynka bidrag genom att kanske halvera köttkonsumtionen eller nåt vore väl en god idé, och dessutom samtidigt gynna den egna hälsan - det vore väl inte så dumt?

Och nej, jag kan inte bidra själv till det här, har inte ätit kött på 30 år så det blir lite svårt att minska det liksom. Och för den som inte redan vet, jag lovar, det finns så mycket god vegetarisk mat - prova!

.

Kommentarer

Onkel Olof sa…
Vegetarisk mat är helt ok.
Min devis är annars att äta det man får. Kött eller inte kött. Att kunna välja vad man ska äta är i många avseenden en lyx, även om man väljer att inte äta kött...
Människan är köttätare! Om vi vore växtätare, skulle vi inte ha en blindtarm utan ett helt annat tarmsystem. Vi är helt enkelt inte skapta för att vara vegetarianer. Men vill man ändå vara det så är det ok för mig. MEN införande av köttskatt skriver jag inte under på.
Monica sa…
Olof, många väljer bort kött av etiska skäl, så även jag en gång i tiden. Djuren hade/har ofta ett bedrövligt liv och en bedrövlig död innan dom till slut hamnar på våra bord. I bästa fall. Men visst, "schysst" kött har jag inget emot även om jag själv inte vill äta det.

Kikki, det råder väldigt delade meningar om vi är för några. Men helt oavsett det så lär ingen må sämre av att få ner köttätandet till en för alla, inklusive dem själva, rimlig nivå. Nu äter väldigt många flera gånger mer kött än kroppen gillar och den får slita ont med det. Och det är precis det jag försöker peka på, helt oavsett miljöeffekter så kan man av rent egoistiska skäl minska sin köttkonsumtion. Skatt känns knappast som rätt väg, nej, ge uppfödarna ordentligt betalt så djuren kan få ett gott liv!
Gnägg sa…
Hästar har blindtarm. Mig veterligen så äter de inte kött.

/ Gnägg
Monica sa…
Gnägg, det närmaste jag hört är en älg som åt röding...

Populära inlägg i den här bloggen

Växthusets eget buskage - Gyllenbär!

Baddamm

Kickar och okickar